У вчорашньому випуску "МастерШеф" почався найдовший конкурс в історії проекту. Такого судді ще ніколи не вимагали від учасників. Команди будували власні ресторани.
Після того, як учасники заробили гроші в першому конкурсі, судді видали кожній команді план ресторану. Їм дісталися приміщення по 35 квадратних метрів. Далі команди продумали концепцію, зробили ремонт.
А в сьогоднішньому випуску "МастерШеф" їм належить скласти меню, приготувати страви і обслужити гостей. Хоча в гості прийдуть всього 8 людей, відповідальність на учасниках лежить колосальна. Адже годуватимуть вони суддів та їх близьких.
Ектор Хіменес-Браво прийде разом зі своїми партнерами по ресторанах NAM і BAO, Тетяна Литвинова приїде зі своїм чоловіком Ярославом, який є великим інвестором, а Дмитро Горовенко запросить своїх друзів і партнерів по азіатському закладу Maisatai Bar. Гості замовлять страви в обох ресторанах, оцінять подачу, сервіс і концепції в цілому.
Команда синіх вирішила відкрити ресторан мексиканської кухні, а червоні зупинилися на азіатській концепції.
Команда червоних готуватиме спринг-роли, теплий салат зі свининою, пад-тай з лососем. Сині подадуть кесаділью, такос і свинячі реберця. До речі, обидві команди вирішили готувати свою варіацію на тему чізкейка. Але це досить ризиковано, адже чізкейк – це абсолютна класика. А втручатися в канони кулінарії під силу справжнім професіоналам. Як говорить суддя проекту Дмитро Горовенко, щоб успішно імпровізувати, потрібно досконально вивчити основи кулінарії.
Чию концепцію сьогодні оцінять досвідчені ресторатори, а хто назавжди покине шоу, побачимо сьогодні на каналі СТБ.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом біскотти від Лізи Глинської. Сайт "Сьогодні" також писав, як приготувати гарбузовий пудинг за рецептом Тетяни Литвинової.