У п'ятницю, 29 листопада, пройшов 14-й випуск кулінарного шоу 9-й сезон "МастерШеф". Дізнайтеся, хто залишився в шоу, а для кого участь закінчилося.
Дивіться "МастерШеф" 9-й сезон випуск 14 від 29.11.12:
У кожному сезоні "МастерШеф" учасники найбільше чекають день, коли зможуть готувати разом із суддями проекту. Такі конкурси трапляються всього пару разів за сезон, але відразу стають легендарними.
У чотирнадцятому випуску "МастерШеф" один з конкурсів став найвідповідальнішим в житті не
тільки учасників, а й Ектора Хіменес-Браво. По-перше, суддя став капітаном відразу двох команд. А по-друге, готували вони для земляків Ектора, вихідців з Південної Америки. Такого на проекті ще не було! Хвилювалися і учасники, і суддя.
Перше випробування під керівництвом самого Ектора Хіменес-Браво
Обидві команди готували латиноамериканські страви. Але з самого початку перед учасниками з'явилися складності – вони діставали по три карти, в яких вказувалося: блюдо для приготування, обов'язковий і незвичайний інгредієнт, а також – умова для ускладнення кулінарного процесу. Наприклад, Петру Косовському заборонялося вставати зі стільця, Юлії Акименко – куштувати блюдо, а Руслану Лучкову і зовсім прив'язали дзвіночок на ліву руку.
За кожну вдало приготовану страву учасники отримували 1500 гривень і могли за зароблені гроші купити продукти для приготування страв безпосередньо землякам Ектора – вихідцям з Південної Америки. Всі кулінари приготували по дві-три страви, і тільки Юлія готувала одну лазанью протягом двох годин, заробивши всього 1500 гривень.
Після завершення цього етапу дев'ятка кращих кулінарів-аматорів України поділилася на команди синіх і червоних фартухів. Після чого разом із зірковими суддями вирушили в заміський ресторан на професійну кухню, де Ектор з усією суворістю стежив за процесами. Ще б пак! Адже серед гостей – його земляки.
Вперше за сезон під час виїзного завдання учасники вклалися в таймінг – всі страви подавалися поетапно: закуски, основне блюдо і десерти. Гості програми, віддаючи голоси кулінарам, відзначили, що синя команда вразила їх не тільки смакотою, а й обслуговуванням. Юлія Акименко сьогодні обдарувала гостей променистою усмішкою і зовсім не дарма старалась. Команда синіх фартухів перемогла, а "червоні" всі без винятку наділи чорні фартухи.
Битва чорних фартухів
У фінальній битві зійшлися Руслан Шилін, Петро Косівський, Кіеу Тхук Ань (Аннушка) і Сергій Денисов. Кожному з кулінарів дісталося по одному інгредієнту – апельсини, батат, селера і яблука відповідно. Але не все так просто! Щоб приготувати фінальне блюдо, потрібні й інші продукти. Учасникам дозволялося взяти з комори все що побажають. Ціна – занадто висока. За кожен взятий інгредієнт у кулінара відбиралося 10 хвилин на приготування. В результаті Руслану, Петру, Анні довелося вкластися в 40 хвилин, а Сергію – в 50.
Під час дегустації Єлизавета Глинська відзначила блюдо Руслана, особливо їй сподобалося використання рікотти. Блюдо Петра – запечений батат – також припав до смаку головному критику проекту Ектору. Фаршироване яблуко з дорадо від Сергія здивувало зіркових суддею смаковими якостями, тому він отримав заповітний білий фартух. Аннушка також впоралася із завданням, приготувавши селеру з телятиною. Оскільки всі учасники впоралися із завданням, не дивлячись на складнощі, в цьому випуску ніхто не покинув шоу.
Список учасників, які продовжують участь у шоу:
- Сергій Денисов
- Артем Янковий
- Юлія Акименко
- Руслан Лучків
- Руслан Шилін
- Ліля Сорокіна
- Кіеу Тхук Ань (Аннушка)
- Петро Косівський
- Олександра Єфименко
Раніше ми писали, як пройшов 13-й випуск "МастерШеф" 9-й сезон.