Кароліна Залевська – одна з найсильніших і цілеспрямованих учасників на "МастерШеф". За професіоналізм і гарне почуття гумору дівчину полюбили як підлітки на "МастерШеф", так і глядачі. У Кароліни відмінно виходять десерти, тому вона з радістю поділилася рецептом одного з них. Читайте, як приготувати шоколадний медовик від Кароліни Залевської.
Рецепт шоколадного медовика
Інгредієнти для тіста:
- яйця – 6 шт.
- вершкове масло – 150 г
- мед – 225 г
- цукор – 250 г
- борошно – 850 г
- сода – 30 г
- лимонний сік – 30 мл
- какао – 80 г
Інгредієнти для крема:
- сметана 20% – 1 л
- вершки від 30% – 300 мл
- цукрова пудра – приблизно 400 г
Спосіб приготування:
- На парову баню поставте масло, цукор і мед – розтопіть до однорідності. Потім охолодіть масу, вона повинна стати теплою.
- Поступово введіть яйця, збиваючи вінчиком.
- Погасіть соду лимонним соком або оцтом і додайте її в масу.
- Просійте 600-700 г борошна і какао, потім додайте їх в масу.
- Вимісити тісто: воно повинно бути ледве теплим і злегка стікати з лопатки.
- Деко застеліть пергаментом для випічки і посипте борошном.
- Тонко розкачайте корж, постійно посипаючи борошном його і качалку. Проколіть виделкою і випікайте приблизно 5 хвилин при 180 °C. Загалом має вийти 4-6 коржів, в залежності від бажаного діаметру.
- Приготуйте крем. Необхідно окремо збити сметану з цукровою пудрою і окремо – охолоджені вершки.
- Перемішайте збиті вершки і сметану.
- Вирівняйте краї охолоджених коржів, відрізаючи зайве, і перемажте їх кремом.
- Залиште торт в холодильнику на кілька годин. Прикрасьте за бажанням.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом медовика з халвою від Валентини Хамайко. Ми також писали, як приготувати тарт у вигляді фаршированих лимонів за рецептом Асмік Гаспарян.