29 лютого в 19:00 на каналі СТБ відбудеться прем'єра другого сезону "МастерШеф. Професіонали ". Після великого успіху в минулому році в цей раз на кастинг прийде ще більше геніальних кухарів. Вони знову будуть проходити індивідуальні та командні випробування, щоб в результаті виграти 1 000 000 гривень. Уже відомо, що на кастинг приїде шеф, який годував трьох президентів України, кухар з ресторану Володимира Ярославського і навіть володар престижної ресторанної премії "Сіль".
Беззмінний суддя проекту Ектор Хіменес-Браво порівняв другий і перший сезони "профі", і розповів, як залишатися об'єктивним у складі журі.
У чому відмінність між першим і другим сезоном "МастерШеф. Професіонали"? Якщо порівнювати кухарів, чи стали вони сильнішими?
Головна відмінність в тому, що діячі ресторанної індустрії подивилися перший сезон, і побачили, наскільки круте шоу ми робимо. Безумовно, другий сезон сильніше, ніж перший. Ви побачите вищий пілотаж і інший рівень професіоналізму. Думаю, це природний процес: всі побачили шоу в ефірі, і набагато більше людей захотіли взяти участь. В тому числі, крутих профі. Тепер всі професіонали хочуть бути з нами!
Що важче: оцінювати аматорів або професіоналів?
Судити аматорів, професіоналів, дітей або підлітків – це частина моєї роботи. Це вже частина мого повсякденного життя. У кожному сезоні є свої складності. У аматорів більше амбіцій, щоб кардинально змінити своє життя. Їм складніше сказати "ні". А професіонали часто думають, що вже все знають в цьому житті. Коли починаєш озвучувати критику, яка не збігається з їх думкою, здивуєш їх власне его. У кожній версії "МастерШеф" є свої нюанси, але я до всіх звик.
Що вам найбільше запам'яталося під час кастингу проекту? Чи були курйозні ситуації?
Під час кастингу було дуже несподівано і весело побачити Цуперяка. У третьому сезоні "аматорів" Цуперяк був чи не найулюбленішим героєм у глядачів. А тепер він повернувся до нас як професіонал! Насправді він багато років працює кухарем, і навіть дослужився до шеф-кухаря. Мені було радісно і смішно згадати його сезон. Навіть вирішив пожартувати над ним. У третьому сезоні я мріяв вивести його з павільйону за вухо, і на кастингу "Професіоналів" моя мрія збулася, я зробив це. Але, звичайно, це був всього лише жарт.
Як ресторатор, ви відзначаєте учасників, з якими б хотіли попрацювати в подальшому?
Якщо чесно, так. Я відзначив для себе деяких учасників, які могли б працювати в моїх ресторанах. З деякими я вже зв'язався. А одному учаснику, він зараз працює в одному з гідних київських ресторанів, я сказав, що якщо він коли-небудь буде шукати роботу, хай приходить до мене.
Наскільки складно залишатися об'єктивним на проекті? Чи не заводити улюбленців і боротися з можливою особистою неприязню.
Бути об'єктивним суддею не так складно. З самого першого сезону "МастерШеф" ще в 2011 році я поставив за правило бути об'єктивним. Я не зближуються з учасниками. Якщо відчуваю якісь симпатії, які виникають на зйомках, я їх відсікаю. Бути об'єктивним – це моя робота. Я суддя "МастерШеф", і глядачі від мене очікують справедливості. І абсолютно неважливо, які відносини мене пов'язують з учасниками.
Нагадаємо, раніше Володимир Ярославський розповів про новий сезон шоу "МастерШеф. Професіонали" .
Читайте також:
- Ксенія Мішина: "У моєму житті було фізичне насильство, і я такого ніколи не прийму"
- Прима-балерина Нацопери Наталія Мацак: "Професійний рівень балерини – це одна історія, а медійність – зовсім інша"
- "При перших симптомах грипу п'ю воду з лимоном": актриса Ірина Хоменко поділилася рецептами здоров'я
- "Пропозицію руки і серця я йому зробила": Павло і Марина Зіброви про вінчання, ревнощі та сімейні зобов'язання