Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

"МастерШеф. Професіонали": Володимир Ярославський розповів про новий сезон шоу

Володимир Ярославський – відомий шеф-кухар і суддя "МастерШеф-професіонали-2"

Фото: пресс-служба СТБ

29 лютого в 19:00 на каналі СТБ відбудеться прем'єра другого сезону "МастерШеф. Професіонали " . Після приголомшливого успіху в минулому році в цей раз на кастинг прийдуть ще більше геніальних кухарів. Вони знову будуть проходити індивідуальні та командні випробування, щоб в результаті виграти 1 000 000 гривень. Уже відомо, що на кастинг приїде шеф, який годував трьох президентів України, кухар з ресторану Володимира Ярославського і навіть володар престижної ресторанної премії "Сіль".

Судді "МастерШеф. Професіонали-2"
Судді "МастерШеф. Професіонали-2"
Фото: пресс-служба СТБ

Чи легко судити професіоналів, і як залишатися неупередженим на такому емоційному шоу, розповів суддя проекту Володимир Ярославський.

У чому відмінність між першим і другим сезоном "МастерШеф. Професіонали"? Якщо порівнювати кухарів, чи стали вони сильнішими?

Коли ми набирали хлопців в перший сезон "Профі", кухарі ще не знали, що їх чекає. А коли вони вже побачили програму по телевізору, зрозуміли, як на проекті все відбувається, тоді "МастерШеф" їх зацікавив. У цьому сезоні до нас дійсно звернулося більше кухарів, і багато хто з них дуже цікаві в плані професійних якостей. Ми даємо їм дійсно складні завдання, вони будуть значно складніше, ніж в першому сезоні. Іноді не все виходить, а іноді учасники нас шалено дивують! Ми зібрали людей з особливим світоглядом, які об'єднані однією ідеєю – кулінарією.

Володимир Ярославський на кастингу
Володимир Ярославський на кастингу
Фото: пресс-служба СТБ

Це буде дуже цікавий сезон!

Що важче: оцінювати страви аматорів або професіоналів?

Важче оцінювати аматорів. Їх може образити вердикт, вони ж ніколи не були в професійному середовищі. Все-таки я жорсткий шеф і дуже вимогливий. Мої працівники зобов'язані знати, що таке брюнуа, жюльєн, консоме. Вони повинні розуміти, що я маю на увазі під "припустити", "обсмажити швидко" тощо. Професійні кухарі повинні заздалегідь передбачувати результат, повинні в голові складати смаки. У аматорів цього немає. Тому коли починаєш їх питати: "Хлопці, ну чим ви думали?", Незабаром розумієш, що їм не було чим думати, тому що у них недостатньо досвіду. Аматорів оцінювати складніше.

Що вам найбільше запам'яталося під час кастингу проекту? Чи були курйозні ситуації?

На кастингу я запам'ятовуються не курйози, а особистостей. Як людина з допомогою страви підносить своє мислення – мені це цікаво.

Чим кастинг в цьому році відрізнявся від попереднього, так це тим, що поруч зі мною сиділа не Ліза Глінська, а Оля Мартиновська. Ми раніше не спілкувалися близько, і на проекті почали знайомитися ближче. Вже десь до середини сезону почали жартувати один над одним.

Володимир Ярославський і Ольга Мартиновська
Володимир Ярославський і Ольга Мартиновська

Знаєте, є деяка складність в оцінці професіоналів. Іноді поєднання бувають дуже дивні. Але я розумію, що рецептори абсолютно у всіх людей різні, і трапляється таке, що мені хочеться перевірити свої враження. Наприклад, прошу Олю спробувати. Іноді вона просить мене спробувати страву Смаки у всіх людей теж різні. Буває, пробуєш блюдо, і начебто задумка цікава, але смакові поєднання – не твоє. Тому важливо почути думку іншого судді, щоб правильно сформувати думку про страву. З Олею в цьому плані легко: вона пробувала багато смакових поєднань, багато чого знає, і її думку мені цікаво почути.

Як ресторатор, ви відзначаєте учасників, з якими б хотіли попрацювати у майбутньому?

Фото: пресс-служба СТБ

Швидше я відмічаю для себе учасників з особливим способом мислення – з таким, якого у мене, наприклад, немає. Можливо, мені цікаво було б провести спільну вечерю, об'єднати зусилля і подивитися на результат. Але, знаєте, на "МастерШеф" учасники приходять не для того, щоб потрапити до мене в ресторан, а щоб показати все, що вміють, і, наприклад, відкрити вже власну справу.

Наскільки складно залишатися об'єктивним на проекті? Не заводити улюбленців і боротися з можливою особистою неприязню.

Я оцінюю людей за професійними якостями. Те, що вони говорять, то, як вони виглядають, – не важливо. Буває, що включаються людські якості. Мені важливо розуміти, хороша людина чи погана. Що стосується мого ресторану, то я дотримуюся такого правила: не брати на роботу, звільняти і всіляко уникати токсичних людей. Якщо погана людина зустрілася на "МастерШеф", то я оцінюю її неупереджено. Я повинен бути чесним, в першу чергу, перед собою. Не дай бог, зроблю комусь погано, вірю, мені це повернеться. Поводься з людьми так, як хочеш, щоб ставилися до тебе. Навіть якщо людина тобі неприємна.

Нагадаємо, раніше Володимир Ярославський розповів, чому французька кухня вважається еталонною . Шеф-кухар також поділився порадами, як правильно зберігати продукти .

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів