Щосуботи глядачі стежать за шоу "МайстерШеф. Професіонали" на СТБ. У проєкті готують не тільки учасники, а й судді: Ектор Хіменес-Браво, Володимир Ярославський, Ольга Мартиновська. Крім того, вони радують своїх глядачів і поза кадром, розробляючи і описуючи все нові рецепти.
Цього разу беззмінний суддя проєкту Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом пиріжків свого дитинства.
Ектор Хіменес-Браво: Ви пам'ятаєте свої улюблені пиріжки з дитинства? Ті, що бабуся готувала, запашні, щоб з'їсти їх з молоком або холодним квасом? А хочете спробувати пиріжки з мого дитинства? У мене було все те ж, як і у вас, тільки квасу не було. І називалися пиріжки емпанадас. Запрошую вас в моє дитинство, емпанадас з картоплею і м'ясом, все як в Україні і з українських продуктів.
Емпанадас з фаршем
Інгредієнти для тіста:
- 360 г борошна
- 1/2 ч.л. солі
- 170 г вершкового масла (нарізаного кубиками)
- 1 яйце
- 125 мл молока
Спосіб приготування тіста:
- Змішайте борошно і сіль в процесорі (можна вимішувати руками)
- Додайте вершкове масло, яйце і молоко потроху. Змішайте, поки не вийдуть невеликі окремі кульки і тісто стане м'яким і еластичним.
- Зробіть кульку з тіста і дайте відпочити 10 хвилин.
- Розділіть тісто на дві кульки і розкачайте качалкою два диски.
- Кільцем або формою 12 см зробіть маленькі диски, наповніть начинкою і сформуйте емпанадас.
- Змастіть яйцем і запікайте в духовці 20-25 хвилин при температурі 190 ºС.
Інгредієнти для начинки:
- 300 г яловичого фаршу
- 2 картоплі варені
- 1/4 ч.л. солі (якщо використовуєте свіжий часник або цибулю, то 1/2 ч.л. солі)
- 1/4 ч.л. гранульованого часнику або 1/2 зубчика часнику
- 1/4 ч.л. гранульованої цибулі або 50 г нарізаної цибулі
- 1/4 ч.л. зіри (кумина) – продається на ринках
- 2 ст.л. соусу – дивіться рецепт далі
- 1 ст. л. масла
Спосіб приготування начинки:
- Обсмажте м'ясо, додайте спеції і варену картоплю (її потрібно трохи роздавити).
Інгредієнти для соусу:
- 100 г дрібно нарізаної цибулі
- 200 г нарізаного томата
- 100 г зеленої цибулі
- 1 ч.л. масла
- 50 г нарізаного болгарського перцю
- 1 ч.л. томатної пасти
- 1/4 ч.л. солі
- 1 зубчик часнику дрібно нарізаного
Спосіб приготування:
- Додайте всі інгредієнти в нагріту сковороду, крім томатної пасти, на середньому вогні.
- Обсмажте, поки вони не стануть м'якими і додайте томатну пасту, обсмажте ще 3 хвилини
- Можете зберігати в холодильнику до 2 тижнів і додавати до овочів, м'яса, яєць або використовувати як заправку до супів.
- Готові емпанадас подаються з соусом Табаско або Чилі.
Нагадаємо, раніше Ектор Хіменес-Браво ділився рецептом сангрії з літніми фруктами.