Свинячі медальйони в духовці з апельсинами і червоною цибулею – страва, яку можна готувати як в будні, так і на свята.
Дивіться відео, як приготувати пряну свинину з грибами:
Це варіація на тему кисло-солодкого китайської кулінарної традиції. А підсмажений бекон – вплив французького рагу.
Свинячі медальйони з апельсинами в духовці
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 223 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 600-700 г свинячої вирізки
- 70 г тонко нарізаного бекону
- 4 апельсина
- 2-3 червоні цибулини
- 4 гілочки тархуна
- 4 гілочки чебрецю
- 1 гілочка розмарину
- 4-5 зубчиків часнику
- 4 ст. ложки червоного винного оцту
- 1 ст. ложка цукру
- 8 ст. ложок оливкової олії
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Лук наріжте тонкою соломкою і складіть в широкий жароміцний лоток. Апельсини очистіть і наріжте кружальцями або часточками, часник дрібно порубати. Додайте апельсини і часник в лоток разом з листочками чебрецю, розмарину і тархуна. Полийте все половиною оливкового масла і оцтом. Присипте цукром, посоліть і поперчіть. Перемішайте.
- Поставте в розігріту до 200 °С духовку на 40 хвилин.
- Тим часом зачистите свинину від плівок і сухожиль. Розріжте м'ясо поперек волокон на порційні шматки по 150-170 г кожен. Накрийте кожен шматок плівкою і відбийте вздовж волокон, надавши м'ясу круглу форму медальйона.
- Посоліть, поперчіть, оберніть кожен шматок м'яса тонкою смужкою бекону і закріпіть шпажкою, щоб бекон не розгорнувся під час приготування. Обсмажте на сильно розігрітій сковороді з усіх боків на олії до золотистого кольору.
- Перекладіть м'ясо в лоток до печеним овочам і апельсинів, поверніть в духовку ще на 15-17 хвилин. Надріжте медальйон, щоб перевірити його готовність, – виділився сік повинен бути прозорим. Дістаньте з духовки і дайте 5-7 хвилин відпочити.
Що подати на гарнір до свинини
До запеченого м'яса добре підійде рис, кускус, булгур або картопляне пюре.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати свинячий шашлик в маринаді з ківі . "Сьогодні" також ділилися рецептом свинини в азіатському стилі .