Міжнародний день пива – щорічне неофіційне свято, яке відзначається в першу п'ятницю серпня. У 2020 році він випадає на 7 серпня. Засновником свята став американець Джесс Авшаломов, власник бару, який хотів таким чином залучити ще більше відвідувачів до свого закладу.
На честь Міжнародного дня пива ми поділився найкращими рецептами домашніх страв з додаванням хмільного напою.
Ірландське рагу з яловичини з пивом
Час приготування:
- 2 години
Складові:
- 1,5 кг м'яса
- 1,5 картоплі
- 6 зубців часнику
- 400 мл темного пива
- 3 склянки бульйону
- 300 г консервованих томатів
- 100 г кореня селери
- 2 цибулини
- 1 ст. ложка цукру
- 2 ст. ложки чебрецю
- Трохи вустерського соусу
- 2 лаврові листки
- 50 г оливкової олії
- 2 ст. ложки вершкового масла
- 2 моркви
- Перець
- Сіль
- 2 ст. ложки петрушки
Спосіб приготування:
- Помийте м'ясо, обсушіть, наріжте його невеликими шматками. Обсмажте на розігрітій сковороді невеликими порціями.
- Окремо посмажте моркву, цибулю, корінь селери.
- Коли овочі стануть м'яким, покладіть консервовані томати, подрібнені зубки часнику, чебрець, влийте вустерський соус. Додайте шматочки м'яса, влийте гарячі пиво і бульйон.
- Поперчіть, посоліть, всипте цукор, покладіть лавровий лист. Тушкуйте рагу на маленькому вогні 1-1,5 години. В кінці додайте обсмажену картоплю, зелень.
Запечена курка в пивному маринаді
Час приготування:
- більше 3-х годин
Складові:
- 1 курка або 2 невеликих курчати по 500 г
- 1 банка світлого пива
- Сіль, перець
Дивіться відео, як працюють українські пивовари за кордоном:
Для маринаду:
- 4 ст.л. рослинної олії
- 4 ст.л. соєвого соусу
- 1 ст.л. меду, 3 ст.л. кленового сиропу або 1 ст.л. коричневого цукру
- 2 зубчики часнику
Спосіб приготування:
- Часник крупно нарізати.
- Змішати всі інгредієнти для маринаду.
- Курку нарізати на шматочки або, якщо це маленькі курчата, розрізати навпіл. Покласти в глибоку миску і залити маринадом. Поставити на ніч в холодильник або маринувати 2 години при кімнатній температурі.
- Перед запіканням викласти курку в глибоку вогнетривку форму і залити пивом. Накрити кришкою або фольгою.
- Поставити в духовку і запікати при 180 ºС протягом 1 години.
- За бажанням зняти фольгу і повернути в духовку ще на 10-15 хвилин.
Тонкі млинці на пиві з грибами і сиром
Час приготування:
- 1,5 години
Складові:
Для тіста:
- 200 г борошна
- 3 яйця
- 250 г жирної сметани
- 200-300 мл світлого ячмінного пива
- 150 г шпинату або руколи
- По дрібці солі і цукру
- Топлене масло
- Рослинна олія для смаження
Для начинки:
- 300 г печериць
- Топлене масло
- 150 г бринзи
- 100 г м'якого вершкового сиру
- Сіль, мелений чорний перець
Спосіб приготування:
- Просійте борошно для млинців у велику миску, додайте сіль і перець. Злегка збийте в іншій мисці яйця зі сметаною, влийте в борошно, ретельно перемішайте.
- Поступово помішуючи, влийте 200 мл пива, перемішайте до однорідності, накрийте і дайте настоятися 30 хвилин.
- У шпинату видаліть стебла, листя покладіть на суху гарячу сковороду, закрийте кришкою, готуйте на середньому вогні 3 хвилини. Порубати шпинат і ретельно відіжміть. Додайте шпинат в тісто і перевірте консистенцію – вона повинна бути як у рідкої сметани. При необхідності додайте ще пива.
- Випікайте на добре розігрітій сковороді тонкі млинці, кожен раз змащуючи сковорідку олією. Тримайте готові млинці теплими в каструлі під кришкою.
- Для начинки наріжте шампіньйони тонкими скибочками, обсмажте у великій сковороді в топленому маслі на сильному вогні до випаровування рідини, 5-7 хвилин. Змішайте бринзу з вершковим сиром, змастіть цією сумішшю кожен млинець, посипте смаженими грибами і скрутіть в трубочку.
- Покладіть млинці в змащену маслом сковороду з товстим дном, прогрійте на слабкому вогні 5-7 хвилин. Подавайте негайно.
Яблучний штрудель на пиві
Час приготування:
- 1-1,5 години
Складові:
Для тіста:
- 300 г борошна
- 200 мл пива
- 50 г олії
- Сода – на кінчику ножа
Для начинки:
- 1,5 кг яблук
- 300 г родзинок
- 1 склянка цукру
- 1 ч. л. кориці
Спосіб приготування:
- Ізюм запарюємо, яблука очищаємо від шкірки і ріжемо шматочками, змішуємо з родзинками і цукром.
- Замішуємо тісто з усіх інгредієнтів, розгортаємо дуже тонким шаром у вигляді прямокутника.
- Викладаємо на тісто, приблизно на третину його площі, родзинки з яблуками, посипаємо корицею.
- Звертаємо в рулет, випікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 °C протягом 30 хвилин.
- Подаємо штрудель теплим або холодним, за бажанням посипавши просіяною цукровою пудрою.
Пивний коктейль з полуницею
Час приготування:
- 1 хвилина
Складові:
- 70 мл полуничного топінгу
- 300 мл пшеничного пива
- Полуниця – для прикрашання
- М'ята – для прикрашання
Спосіб приготування:
- Налити в хайбол полуничний топінг
- Наповнити склянку доверху охолодженим пивом, прикрасити полуницею і свіжою м'ятою.
- Подавати коктейль відразу ж після приготування.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пасту з креветками в пивному соусі, а також ділилися рецептами гарячих закусок до пива.