Головна Сьогодні

Міжнародний день торта: ТОП-5 рецептів випічки з різних країн світу

Солодке свято щорічно відзначають 20 липня

Міжнародний день торта (International Cake Day) був заснований в 2009 році. Свято, яке проходить під девізом "I cake you", присвячений дружбі і миру між людьми, країнами і народами.

Порадуйте себе 20 липня і відзначте Міжнародний день торта зі своїми близькими, приготувавши смачні десерти за рецептами з нашої добірки.

Англія – торт "Вікторія"

Торт "Вікторія"
Торт "Вікторія"
Фото: Depositphotos

Цей ніжний бісквіт з полуницею і легким вершковим кремом назвали на честь англійської королеви Вікторії,.

Час приготування :

  • 1,5 години

Складові:

  • розм'якшене вершкове масло – 250 г + для змащування
  • світло-коричневий цукор – 250 г
  • яйця – 4 шт.
  • борошно з розпушувачем – 250 г + для посипання
  • насіння половини ванільного стручка
  • цедра одного лимона
  • цукрова пудра – 1 ст.л. + для посипання
  • вершки для збивання – 100 г
  • полуничний джем – 4 ст.л.
  • свіжа полуниця – 100 г

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 170 °C. Змастити маслом і застелити папером дві форми для випічки діаметром 20 см. Злегка присипати борошном і струсити надлишки.
  2. Збити розм'якшене вершкове масло і цукор в пишний світлий крем. Продовжуючи збивати, додати яйця по одному.
  3. Всипати просіяне борошно і насіння ванілі.
  4. Розділити суміш між підготовленими формами. Випікати в духовці протягом приблизно 45 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Дати трохи охолонути і обережно перекласти коржі на решітку. Повністю остудити.
  5. Дрібно натерти лимонну цедру в миску, додати цукрову пудру і холодні вершки. Збити до м'яких піків.
  6. Змастити один корж варенням, потім покрити лимонним кремом. Розкласти зверху нарізану полуницю. Накрити другим коржем і посипати просіяною цукровою пудрою.

Порада: якщо у вас немає борошна з розпушувачем, додайте в тісто 2 ч.л. розпушувача.

Австралія і Нова Зеландія – торт "Павлова"

"Павлова" з ягодами
"Павлова" з ягодами
Фото: Depositphotos

Торт "Павлова" – це повітряний десерт з безе з ніжною хрусткою скоринкою і м'якою серединкою, яка нагадує зефір. Він був створений на честь великої балерини Анни Павлової.

У кожній країні торт подають з різними ягодами і фруктами: в Британії – з малиною, в Америці – з фруктовим асорті, а в Австралії і Новій Зеландії – з полуницею і шматочками маракуї.

Час приготування:

  • 3 години

Складові:

  • 250 г цукру
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 6 білків (165 г)
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1 ч.л. оцту
  • 250 мл вершків 35-38%
  • цукрова пудра – за смаком
  • свіжі ягоди – для прикраси
  • м'ята – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 150 °С.
  2. Змішати крохмаль з цукром.
  3. Збити білок до щільної піни. Потім додати оцет і сіль. Продовжуючи збивати на середній швидкості, ввести в білок весь цукор по 1 ст.л. Потім збільшити швидкість до максимальної і збивати, поки цукор повністю не розчиниться.
  4. Викласти білкову масу на деко з пекарської папером. Сформувати бажану форму.
  5. Випікати 50 хвилин, а потім вимкнути духовку і залишити з відкритими дверцятами на 2 години.
  6. Збити вершки з пудрою. Викласти поверх меренги, прикрасити ягодами і листочками м'яти.

Дивіться відео, які торти люблять українські зірки:

Німеччина – Шварцвальдський торт

Торт "Чорний ліс"
Торт "Чорний ліс"
Фото: Depositphotos

Шварцвальдський вишневий торт – класичний торт зі збитими вершками і вишнею. З'явився в Німеччині на початку 1930-х років.

Час приготування:

  • 3 години

Складові:

  • яйця курячі – 8 шт.
  • яєчні жовтки – 2 шт.
  • цукрова пудра – 350 г
  • вишня без кісточок – 200 г
  • пшеничне борошно – 200 г
  • шоколад чорний – 100 г
  • масло вершкове – 20 г
  • вершки 35% – 680 мл
  • вершки 22% – 500 мл
  • молоко – 140 мл
  • вишневий лікер (або будь-який інший) – 75 мл
  • какао-порошок – 2 ст. л.
  • желатин – 1 ст. л.
  • паличка кориці – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 180 °С. Желатин замочити на півгодини у воді.
  2. У невелику каструлю влити 22% -ві вершки, молоко, всипати 100 г цукрової пудри і довести до кипіння (у жодному разі не кип'ятити!).
  3. Додати желатин і 25 мл лікеру, перемішати і остудити, потім поставити на кілька годин в холодильник, щоб желе застигло.
  4. Шоколад розтопити на водяній бані. Розчинити 50 г цукрової пудри в 45 мл теплої води.
  5. Жовтки збити. Додати в шоколад сироп і жовтки і перемішати.
  6. Міксером збити 180 мл 35% -них вершків і обережно змішати з шоколадною масою. Поставити в холодильник.
  7. Яйця збити з 150 г цукрової пудри, додати какао, просіяне борошно, все вимішати.
  8. Роз'ємну форму змастити вершковим маслом. З тіста зробити 2 коржа, випікати в розігрітій духовці 15-20 хвилин.
  9. Вишню помістити в невелику каструлю (трохи ягід залишити), додати 50 мл лікеру, 50 г цукрової пудри, корицю і 3 ст. ложки води і уварити все на повільному вогні наполовину, потім корицю вийняти.
  10. Решту вершків 35% збити.
  11. Корж полити вишневим сиропом, викласти трохи вишень.
  12. Зверху покласти шар вершкового желе, потім шар шоколадного крему.
  13. На шоколадний крем викласти шар збитих вершків і прикрасити рештою вишень.

Угорщина – торт "Естерхазі"

Торт "Естерхазі"
Торт "Естерхазі"
Фото: Depositphotos

Цей десерт названий на честь угорського дипломата Пала Антала Естерхазі, який служив міністром закордонних справ Угорщини під час революції 1848-1849 років.

Час приготування:

  • 3 години

Складові:

Для коржів:

  • 12 яєчних білків
  • 300 г цукру
  • 300 г волоських горіхів
  • 60 г борошна

Для крему:

  • 270 мл молока
  • 270 мл вершків
  • 8 жовтків
  • 200 г цукру
  • 1 ст.л. з гіркою кукурудзяного крохмалю
  • 350 г вершкового масла
  • 130 мл згущеного молока

Для прикрас:

  • 200 г білого шоколаду
  • 2 ст.л. вершків
  • 50 г темного шоколаду
  • 150-200 г мигдальних пластівців

Спосіб приготування:

  1. Форму діаметром 24-26 см застелити пергаментним папером. Зручно готувати коржі відразу в декількох формах. Якщо такої можливості немає, тісто краще замішувати не все, а частинами, окремо для кожного коржа.
  2. Волоські горіхи подрібнити за допомогою качалки і змішати з борошном. Яєчні білки кімнатної температури збити до стану щільної піни. Не перестаючи збивати, всипати цукор і збити до міцних піків. Додати борошно з горіхами і акуратно перемішати.
  3. Розділити тісто на 6 частин. Одну частину відправити в форму і випікати при 160 ° C 40-50 хвилин. Дати охолонути на решітці.
  4. Приготувати крем. Молоко змішати з вершками і поставити на плиту, довести до кипіння. Яєчні жовтки змішати з цукром і крохмалем. Зняти каструлю з плити і дати охолонути протягом хвилини. Помішуючи, тонкою цівкою влити яєчну суміш. Повернути каструлю на середній вогонь і варити крем до загустіння. Перекласти готовий крем в миску, накрити харчовою плівкою. Дати охолонути до кімнатної температури.
  5. Розм'якшене масло добре збити, додати згущене молоко кімнатної температури і остиглий заварний крем. Змастити коржі кремом і зібрати торт. Боки торта також потрібно буде змастити кремом.
  6. Приготувати глазур. Нагріти вершки, додати шматочки білого шоколаду і добре розмішати. Темний шоколад розтопити на водяній бані. Верх торта покрити білою шоколадною глазур'ю.
  7. Наповнити пакет зі зрізаним куточком розтопленим чорним шоколадом. Намалювати на поверхні торта спіраль, потім зубочисткою зробити смуги. Боки торта прикрасити мигдальними пластівцями. Готовий торт поставити на кілька годин в холодильник.

Австрія – торт "Захер"

Торт "Захер"
Торт "Захер"

Цей знаменитий австрійський торт популярний завдяки своєму багатому шоколадному смаку, що відтіняється тонким прошарком абрикосового джему.

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

Для тіста:

  • яйця – 5 шт.
  • борошно – 100 г
  • чорний шоколад – 100 г
  • вершкове масло – 100 г
  • цукор – 100 г

Для начинки і глазурі:

  • абрикосовий джем – 250 мл
  • лимонний сік – 1 ст.л.

Для ганаша:

  • чорний шоколад – 100 г
  • вершки – 80-100 мл

Спосіб приготування:

  1. Шоколад розламати на шматочки, масло нарізати кубиками. Розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, розмішати вінчиком.
  2. Розділити яйця на жовтки і білки. Жовтки збити з половиною цукру в пишний світлий крем, додати шоколад, розмішати. Потім всипати просіяне борошно і знову розмішати.
  3. Білки збити в піну, додати цукор. Збити в блискучу щільну масу. Додати частину білків до шоколадної суміші, акуратно перемішати. Потім додати решту білків. Має вийти рідкувате тісто. Перекласти його в змащену маслом і присипану борошном форму 23 см.
  4. Випікати бісквіт при температурі 170 ° С 30-35 хвилин. Остудити і розрізати навпіл. Змастити більшою частиною джему нижній корж, накрити верхнім.
  5. Другу частину джему (75-100 мл) протерти через сито і уварити з лимонним соком. Силіконовим пензликом змастити глазур'ю верх і боки торта.
  6. Розтопити розламаний на шматочки шоколад з вершками, перемішати вінчиком. Додати трохи більше вершків, якщо потрібно. Покрити ганашем торт і поставити в холодильник, щоб десерт охолов.

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати торт "Три шоколади" . Ми також розповідали, як приготувати сметанник з горіхами і шоколадною помадкою.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти