I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

М'ясні страви на Різдво: найкращі рецепти до свята

Готуємо смачні святкові страви з м'яса і птиці
М'ясні страви на Різдво
М'ясні страви на Різдво

На Різдво закінчується 40-денний піст, і господині готують святкову вечерю з великою кількістю м'ясних страв. Варять холодець, роблять крученики, начиняють ковбаси, запікають птицю і м'ясо, засолюють окости. Як і на Святий вечір, в центрі столу ставлять кутю, але тепер до неї можна додавати масло, молоко і вершки.

Дивіться відео, як приготувати різдвяний коктейль егг-ног:

Реклама

Читайте також:

Буженина з картопляним гарніром і журавлинним соусом

depositphotos_44574787_m-2015

Буженина с журавлинним соусом

Реклама
Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти (4-6 порцій):

  • Свинина духова (окіст/шия) – від 1 кг
  • Часник – 4-5 зубчиків
  • Гірчиця – 50 г
  • Картопля дрібна – 1 кг
  • Розмарин – 3 гілочки
  • Часник – 3 зубчики
  • Олія рослинна
  • Сіль

Для соусу:

Реклама
  • Журавлина заморожена – 200 г
  • Цукор – 90 г
  • Вода – 50 мл

Спосіб приготування:

  1. Свинину нашпигувати часником, обмазати гірчицею і загорнути в 2-3 шари фольги.
  2. Картоплю викласти поруч в ванночку з фольги, посипати зверху дрібно нарізаним часником, листочками розмарину і полити олією.
  3. Запікати свинину та картоплю до готовності (від 1 години) при температурі 180-200 °С.
  4. Важливо не перетримати свинину, а щоб вона залишилася трохи рожевою всередині, але в жодному разі не сирою.
  5. Журавлину і цукор скласти в сотейник, довести до кипіння і варити 15 хвилин на повільному вогні.
  6. Розрізати свинину на шматочки, покласти поруч картоплю і полити соусом.

Холодець за рецептом Алли Ковальчук

76_ls.1546432204
Холодець зі свинини
Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • Свинячі ніжки – 700 г
  • Яловичина – 1,4 кг
  • Молоко (3,2%) – 1 склянка
  • Іільтрована вода
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Горошини чорного перцю – 10 шт.
  • Чорний мелений перець – ¼ ч. л.
  • Гвоздика – 1 шт.
  • Сіль – 1,5-2 ч. Л.
  • Лимонна кислота – щіпка
  • Часник – 3 зубчики
  • Лаврове листя – 1 шт.
  • Свіжий кріп – 10 гілочок

Спосіб приготування:

  1. Свинячі ніжки очистіть, помийте і розріжте вздовж, відкриваючи сухожилля. Залийте молоком і долийте води, щоб рідина повністю покривала ніжки. Залиште на 30 хвилин.
  2. Яловичину помийте, залийте водою і залиште на 30 хвилин.
  3. Вимочені ніжки очистіть, сполосніть і разом з м'ясом складіть в каструлю з водою. Вода повинна повністю покривати м'ясо. Доведіть воду до кипіння. Коли підніметься піна, злийте воду, промийте м'ясо і вимийте каструлю.
  4. Залийте фільтровану воду в пропорції: на 1 кг м'ясного м'яса і кісток – 2 л води. Покладіть в воду свинячі ніжки і яловичину. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і зніміть піну. Додайте щіпку лимонної кислоти і 1/3 необхідної кількості солі.
  5. До половини накрийте каструлю кришкою і варіть холодець на дуже повільному вогні 3 години.
  6. Цибулину прямо в лушпинні помийте і відріжте корінець. Моркву і корінь петрушки очистіть. Залиште овочі у воді до моменту додавання бульйону.
  7. Додайте до бульйону овочі, горошини перцю і лаврове листя. Досоліть бульйон, щоб він був трохи пересолений.
  8. Варіть бульйон на слабкому вогні під напівзакритою кришкою ще годину. Після цього зніміть каструлю з вогню і виберіть м'ясо і овочі. Лук викиньте, а моркву і м'ясо залиште охолоджуватися.
  9. Приберіть жир з поверхні бульйону. Перетріть часник з дрібкою солі і чорного меленого перцю, додайте його в бульйон і розмішайте. Накрийте кришкою і залиште бульйон на 15-20 хвилин.
  10. Руками відокремте м'ясо від кісток. Розділіть його на волокна.
  11. Частину свинячої шкурки і м'яких хрящиків подрібніть і змішайте з м'ясом. Викладіть м'ясо в форму шаром завтовшки 2-2,5 см.
  12. Виріжте з вареної моркви квіти і викладіть поверх м'яса.
  13. Залийте бульйон, проціджуючи через сито з паперовою серветкою, шаром 2-2,5 см. Подрібніть кріп і посипте поверхню холодцю по периметру.
  14. З поверхні бульйону приберіть паперовою серветкою залишки жиру. Поставте холодець до холодильника на 4-5 годин.

Запечена свинина в гірчичній скоринці

69_ls.1542096228_01

Свинина в духовці з горчицею

Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 1,5 години

Інгредієнти:

  • 1 кг м'якоті свинини
  • 1 яєчний жовток
  • 1/2 ч.л. меленого імбиру
  • Сіль
  • Зерниста гірчиця
  • 1 ст.л. меду
  • 2 зубчики часнику
  • 3 ст.л. вермуту

Спосіб приготування:

  1. М'ясо помити і обсушити за допомогою серветки.
  2. Часник очистити і нарізати часточками. Зробити в м'ясі невеликі отвори і нашпигувати м'ясо шматочками часнику, натерти сіллю і перцем.
  3. М'ясо згорнути в цілий шматок і перев'язати кулінарною ниткою.
  4. Змішати гірчицю, мед і яєчний жовток. Посолити, поперчити.
  5. Нагріти духовку до 200 °С.
  6. М'ясо викласти в глибоке деко, за допомогою кулінарної кисті покрити м'ясо медово-гірчичною сумішшю.
  7. Поставити запікатися до духовки. Через 20 хвилин полити м'ясо 3 ст.л. вермуту. Запікати протягом 40 хвилин, періодично поливаючи соком.
  8. Вийняти з духовки, звільнити від ниток і подавати, нарізавши на шматки.

Запечена качка в духовці з фруктами і медової глазур'ю

96_ls.1546015813

Запечена качка в духовці

Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • Тушка качки
  • Оливкова олія
  • 30 г вершкового масла
  • 200-300 г інжиру
  • 4-5 ст.л. меду
  • Морська сіль
  • Мелений перець
  • Коріандр
  • Насіння гірчиці
  • Апельсин або лимон
  • 100-200 мл червоного вина

Спосіб приготування:

  1. Тушку качки помити і обсушити.
  2. Акуратно, гострим ножем, зробити надрізи вздовж грудки з двох сторін, намагаючись не зачепити м'ясо. Посолити, поперчити.
  3. У качатниці розігріти оливкову олію і обсмажити качку з усіх боків до рум'яної скоринки.
  4. Відправити качку до розігрітої до 220 °С духовки приблизно на 30 хвилин. Час від часу перевертати, щоб качка підрум'янилася.
  5. До каструлі для тушкування додати шматочок вершкового масла. Додати качку і обкласти її інжиром. Закрити кришкою і тушкувати 15 хвилин.
  6. Приготувати глазур. У сотейнику розігріти мед. Додати спеції: сіль, перець, коріандр, насіння гірчиці, цедру апельсина. Трохи уварити.
  7. Дістати качку і полити глазур'ю, додати вино.
  8. Тушкувати під кришкою хвилин 20, потім кришку зняти і довести качку в духовці до бажаної готовності.

Курячі рулети з морквою і грибами

54_ls.1541159459

Рулети з курки з начинкою

Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 1,5 години

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе
  • 100 г моркви по-корейськи
  • 100 г печериць
  • 3 ст.л. сметани
  • 100 г твердого сиру
  • Сіль, перець
  • 1 ст.л. нарізаної зелені
  • Вершкове масло або рослинна олія для обсмажування

Спосіб приготування:

  1. Печериці помити і нарізати кубиками. Обсмажити в олії до готовності, посолити і поперчити. Додати зелень, столову ложку сметани і перемішати.
  2. Куряче філе помити і надрізати уздовж. Розгорнути як книжку, посолити, поперчити і змастити сметаною.
  3. На одне філе викласти смажені гриби, на інше – корейську моркву. Посипати тертим сиром.
  4. Згорнути філе в рулети і при необхідності скріпити їх зубочистками. Готувати на пару протягом 40 хвилин або в духовці до золотистого кольору.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати 12 пісних страв. "Сьогодні" також ділилися рецептом різдвяного Львівського сирника.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти