Аджика – це гостра абхазька приправа. У класичному варіанті вона являє собою масу з солі і прянощів, а також овочевого пюре.
Дивіться відео, як приготувати дивовижне повидло з помідорів:
Головна складова аджики – червоний пекучий перець. Саме він надає цій приправі темно-червоний колір. Коли ви різатимете перець, обов'язково надіньте гумові рукавички – це допоможе уникнути неприємного печіння.
Аджика з яблуками на зиму
Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
- 2,5 кг помідорів
- 2 кг моркви
- 1 кг болгарського перцю
- 1 кг яблук
- 300 г часнику
- 4 гірких перці
- 300 мл рослинної олії
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Помідори залити окропом на хвилину, зняти шкірку і перетворити на пюре.
- Поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити нагрів і варити протягом 30 хвилин.
- Яблука і моркву почистити, дрібно нарізати. Додати до помідорів і варити 30 хвилин.
- Перець очистити від серцевини і насіння, подрібнити разом з очищеним часником. Додати до решти інгредієнтів і варити 30 хвилин.
- Додати рослинну олію, сіль, перець. Варити ще 10-15 хвилин.
- Гарячу аджику перекласти в стерилізовані банки і закатати. Накрити пледом і дати охолонути. Зберігати в сухому прохолодному місці подалі від сонячних променів.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати маринований перець на зиму. "Сьогодні" також ділилися рецептом в'ялених помідорів в сушарці.
Читайте також: