I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

День кавуна 2019: ТОП-5 рецептів з солодкої літньої ягоди

День кавуна щорічно святкують влітку

Щороку 3 серпня в США відзначають Національний День кавуна. Хоча й не відомо, хто і коли його встановив, але від цього він не втрачає своєї популярності, набуваючи все більше прихильників з кожним роком. 

Дивіться відео, як приготувати желе з горілкою в кавуні:

Реклама

На честь свята ми поділимося найкращими рецептами літніх страв з кавуна. Вони просто готуються, але виходять смачними і виглядають приголомшливо.

Закуска з кавуна з зеленню і сиром

Реклама
92_ls.1533128173
Закуска з кавуна і фети
Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти на 30 штук:

  • 1 середній кавун
  • 500 г фети
  • 30 свіжих листочків м'яти
  • мелений чорний перець – за смаком

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Нарізаємо м'якоть кавуна середніми кубиками або трикутниками (30 штук) і викладаємо їх на блюдо.
  2. Листочки м'яти миємо, фету нарізаємо кубиками, такого ж розміру, як і кавунові.
  3. На кожен кавуновий шматочок кладемо або спершу фету, а потім м'яту, або навпаки – як вам більше сподобається. Зверху трохи посипаємо чорним перцем.
  4. Ставимо страву в холодильник, подаємо на стіл холодною.

Пряний кавуновий салат з сиром

new_image2_181
Пряний салат з кавуном
Фото: segodnya.ua

Час приготування:

  • 1 година 15 хвилин

Складові:

  • 1/4 склянки оливкової олії
  • 1,5 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку
  • гострий соус – за смаком
  • 1/2 ч. л. подрібненого перцю чилі
  • 1/2 ч. л. кмину
  • 1/2 ч. л. паприки
  • 3-4 склянки нарізаної м'якоті кавуна
  • 1/2 шт. червоної цибулі
  • 2 ст. л. нарізаної петрушки
  • 2 ст. л. нарізаної м'яти
  • 1/4 склянки маслин
  • 60 г фети
  • 3 ст. л. мигдалю
  • сіль і мелений чорний перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. У мисці змішуємо масло, лимонний сік, всі спеції і сіль, після чого ставимо в холодильник мінімум на годину.
  2. У перцю чилі видаляємо насіння, тонко нарізаємо його і червону цибулю.
  3. Маслини ріжемо половинками, фету кришимо.
  4. Кавун, нарізаний пластинками, посипаємо цибулею, петрушкою, м'ятою, маслинами і фетою, заправляємо соусом. За бажанням посипаємо мигдалем.

Варення з кавунових шкірок 

16_ls.1532951659
Варення з кавунових шкірок 
Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • понад 3 години

Складові:

  • 1 кг кавунових шкірок
  • 1.2 кг цукру
  • 0.5 ч.л. меленої кориці
  • цедра і сік половини лимона

Рецепт приготування:

  1. З кавунових шкірок зніміть жорсткий верхній шар. Білу м'якоть ретельно промийте і наріжте кубиками. Кожен шматочок проколіть виделкою.
  2. Засипте цукром, перемішайте і залиште на 10-12 годин.
  3. Поставте на вогонь і варіть 10 хвилин на середньому вогні. Зніміть з плити нехай схолоне.
  4. Додайте мелену корицю, лимонний сік і терту цедру. Варіть варення ще 2 рази по 10-15 хвилин. Готові кавунові шкірки повинні стати прозорими.
  5. Перелийте варення з кавунових шкірок в стерилізовані банки і закрийте. Зберігайте в сухому прохолодному місці.

Сангрія з кавуна з малиною і персиками

64_ls.1530518183
Кавунова сангрія
Фото: Vibrant Food

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • 750 мл холодного рожевого вина
  • 3 столові ложки лікеру Triple Sec або Grand Marnier
  • 3 столові ложки рідкого меду
  • 1 чашка малини (бажано суміші червоної і білої)
  • 1/2 чашки нарізаного кавуна
  • 1/2 персика, тонко нарізаного
  • 5-6 тонких скибочок лайма
  • лід

Рецепт приготування:

  1. У великий глек налити вино, лікер і мед.
  2. Додати малину, кавун, персик і лайм; обережно перемішати.
  3. Охолодити протягом 3-4 годин. Подавати сангрію разом з льодом.

Фруктовий лід з кавуна та лайму

lody_arbuzowe_z_limonk_fot_dan_cake_2
Кавуновий лід
Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 450 г м'якоті кавуна без насіння
  • 2 столові ложки цукру
  • 2 столові ложки соку лайма

Рецепт приготування:

  1. Розрізати кавун на невеликі шматки і скласти їх в блендер з цукром і соком лайма.
  2. Збити до однорідності, додавши достатньо води (або соку), щоб зробити суміш рідшою.
  3. Перелити в формочки, вставити палички і заморозити.

Нагадаємо, раніше ми називали п'ять ознак, за якими можна вибрати смачний і соковитий кавун. "Сьогодні" також розповідали, як зберегти кавун до Нового року.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти