Осінь – час поповнювати домашні запаси імбиру: відомо, що він прекрасно бореться зі шкідливими бактеріями і зміцнює імунітет напередодні холодної зими.
Імбир можна використовувати як харчову добавку, можна їсти його на закуску, а можна урізноманітнити ним вже знайомі осінні рецепти.
Смузі з імбиром від Даші Малахової
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 200-250 мл рідкої сметани
- 1 ківі
- 1/2 банана
- 2 ст. л. вівсяних пластівців
- Невеликий шматочок кореня імбиру
- Мед – за смаком
Спосіб приготування:
- Сметану перелийте в чашу блендера. Додайте очищений і нарізаний ківі, половину банана і вівсяні пластівці.
- Корінь імбиру очистіть, натріть на дрібній тертці і додайте в чашу блендера. Влийте трохи рідкого меду (за смаком) і збийте в однорідну масу.
- Подавайте смузі відразу після приготування на сніданок, полуденок або в якості легкого перекусу.
Морквяно-імбирний суп від Григорія Германа
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 3 моркви
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- 200 мл вершків
- 2 ст.л. рослинної олії
- 1 ст.л. вершкового масла
- 1 корінь імбиру
- 200 мл овочевого бульйону
- Сіль, мелений перець
- Зелень
Дивіться відео про корисні властивості імбиру:
Спосіб приготування:
- Моркву і цибулю почистіть і наріжте невеликими кубиками.
- Розігрійте рослинну олію в каструлі, додайте цибулю і обсмажте до прозорості. Закиньте роздавлений зубчик часнику.
- Додайте моркву і шматочок вершкового масла. Обсмажте до скоринки.
- Влийте частину бульйону. Поваріть п'ять хвилин і додайте тертий імбир.
- Вимкніть вогонь, подрібніть все блендером. Влийте вершки. Додайте сіль і перець. При необхідності розбавте суп бульйоном.
- Дрібно порубайте зелень і посипте суп перед подачею. За бажанням додайте дрібно нарізаний гострий перець.
Імбирно-лимонний чізкейк від Юлії Висоцької
Час приготування:
- 1 година 10 хвилин
Складові:
- 400 г зернистого сиру 9%
- 150 г імбирного печива
- 3 курячих яйця
- 120 г цукру
- 100 г лимонного варення
- 60 г вершкового масла
- 1 лимон
- 4 ст. л. вершкового сиру
- 2 ст. л. жирної сметани
- 1 ст. л. крохмалю
Спосіб приготування:
- Духовку попередньо розігріти до 160 °С.
- Імбирне печиво подрібнити в блендері в дрібну крихту.
- Вершкове масло розтопити в сотейнику на невеликому вогні, всипати імбирну крихту і перемішати.
- У глибоку миску натерти цедру лимона і вичавити сік.
- Сир викласти до лимонному соку з цедрою, всипати крохмаль, цукор і збити все занурювальним блендером.
- Додати вершковий сир, сметану і яйця, все перемішати.
- Роз'ємну форму для випічки обернути потрійним шаром фольги, викласти імбирну крихту з маслом, розподілити і притиснути руками, зверху рівномірно розподілити начинку.
- Форму з чізкейком поставити в глибоке деко, засунути його на 2/3 в духовку і влити в деко холодну воду так, щоб форма була покрита на чверть.
- Випікати в розігрітій духовці 45-50 хвилин.
- Готовий чізкейк покрити лимонним варенням. Перед подачею остудити.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом освіжного коктейлю з ананаса, м'яти і імбиру, а також розповідали, як зробити імбирний квас.