Незважаючи на ефектний зовнішній вигляд, прозорий лимонний пиріг з безе готується дуже просто. Вам потрібно буде приготувати кошик з тіста, наповнити його лимонним желе і поставити в холодильник на кілька годин. А перед самою подачею прикрасити десерт меренгою.
Якщо ви не хочете робити безе, замініть його збитими вершками – підійдуть навіть аерозольні. Крім цього, пиріг можна прикрасити листочками м'яти.
Прозорий лимонний тарт з меренгою
Час приготування:
- більше 3-х годин
Складові:
Для тіста:
- 350 г звичайного борошна
- 2 столові ложки цукрової пудри
- 1/2 чайної ложки солі
- 130 г вершкового масла, охолодженого
- 1 середнє яйце, збите
- 100-120 мл води, охолодженої
- Яйце – для змазування
Для начинки:
- 2 пакетика (по 12 г) порошкового желатину
- 350 г цукрової пудри
- 600 мл води
- 1 столова ложка лимонної кислоти
- 1 чайна ложка екстракту лимона
Для безе:
- 230 г цукрової пудри
- 100 мл води
- 4 свіжих яєчних білка кімнатної температури
- 1/2 чайної ложки лимонного соку
Дивіться відео, як спекти лимонний тарт з меренгою:
Спосіб приготування:
- Приготуйте тісто. Для цього покладіть борошно, цукор і сіль в кухонний комбайн і кілька разів перемішайте.
- Розріжте масло на кубики по 1 см і додайте його в борошно. Збивайте суміш до тих пір, поки вона не стане схожа на дрібні хлібні крихти.
- Потім додайте яйце і знову включіть комбайн, поки тісто не почне збиратися в грудку. Перекладіть на робочу поверхню і зліпіть руками в кулю. Якщо тісто ще сухе, додайте столову ложку води.
- Розкачайте тісто в пласт товщиною близько 0.6 см. Викладіть його в форму для пирога, щільно притисніть до дна і стінок, потім обріжте краї, наколіть основу виделкою і поставте в холодильник на годину.
- Розігрійте духовку до 200 °C. Через годину накрийте тісто фольгою і насипте вантаж (сухий горох або квасолю). Випікайте протягом 15 хвилин, потім зніміть боби і фольгу, змастіть тісто яйцем і запікайте ще 10-15 хвилин, поки воно не підрум'яниться.
- Зробіть начинку для пирога: покладіть цукор і воду у велику каструлю і нагрівайте, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Не кип'ятіть.
- Зніміть з вогню і додайте порошковий желатин, розмішайте вінчиком. Поверніть каструлю на плиту, щоб він повністю розчинився. Ні в якому разі не доводьте до кипіння. Ще раз перемішайте, додайте лимонну есенцію і лимонну кислоту. Дайте суміші охолонути.
- Покладіть пиріг в холодильник, не виймаючи з форми. Обережно налийте рідку начинку в кошик з тіста і залиште її в холодильнику на 5-6 годин або на ніч.
- Приготуйте безе. Помістіть цукрову пудру і воду в маленьку каструлю і розмішуйте, поки цукор не розтане, а потім доведіть до кипіння. Не розмішуючи, нагрійте сироп до 120 °C.
- Тим часом покладіть яєчні білки і лимонний сік в чашу міксера і збивайте до м'яких піків.
- Як тільки сироп нагріється до 120 °C, повільно влийте його в збиті яєчні білки, не припиняючи збивати. Продовжуйте збивати, поки безе не утворить м'які піки і не охолоне, потім вимкніть міксер.
Як подавати лимонний тарт
Обережно перекладіть пиріг з форми на тарілку для сервіровки. Красиво викладіть зверху безе і підрум'яньте його пальником. Подавайте лимонний пиріг протягом години або двох після додавання меренги.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лимонного рулету на згущеному молоці. Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти пиріг з сиром і лимоном.