I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Новорічні страви 2020: ТОП-5 рецептів з риби на святковий стіл

Новорічні рецепти з риби

Новий рік 2020 пройде під знаком Білого Металевого Щура. На це свято варто приготувати що-небудь нове і незвичайне. Наприклад, ніжну і ароматну рибу.

Дивіться відео, як сервірувати стіл на Новий рік:

Реклама

Пропонуємо цікаву добірку гарячих рибних страв, які прикрасять ваш святковий стіл на Новий рік 2020.

Читайте також:

Реклама

Сібас в соляній шубі від Даші Малахової

Риба в солі
Риба в солі

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 випатраний сібас з лускою
  • 1 кг солі
  • 1 лимон
  • Кріп
  • Чебрець
  • Базилік
  • Розмарин
  • Перець

Спосіб приготування:

  1. Рибу підсушити кухонним рушником. Поперчити, скропити соком лимона.
  2. Щільно нафарширувати травами і шматочками лимона.
  3. Вистелити дно дека папером для випікання.
  4. Насипати шар солі, викласти на неї рибу і зверху засипати сіллю, що залишилася. Добре скропити водою.
  5. Запікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 175 °С.

Шашлички з риби з картоплею від Джеймі Олівера

Рибні шашлички
Рибні шашлички

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 г філе тріски без кісток і шкіри, нарізаного кубиками 2.5 см
  • 225 г молодої відвареної картоплі, нарізаного
  • 2.5 см подрібненого кореня імбиру
  • Сік і цедра 1 лимона
  • 1 ч.л. куркуми
  • 2 шматочки очищеного часнику
  • 2 сушених перці чилі, розламаних
  • Жменя свіжої м'яти
  • 4 ст.л. натурального йогурту

Спосіб приготування:

  1. Покласти всі інгредієнти для маринаду, крім йогурту, в кухонний комбайн. Збити до отримання однорідної маси. Додати йогурт.
  2. Нанизати шматочки риби і картоплі на 6-8 дерев'яних шпаг або на гілочки розмарину, очищені від листя.
  3. Полити маринадом і запікати на грилі по 2 хвилини з кожного боку. Не пересушити. Шашлички також можна приготувати на сковороді.
  4. Перекласти на тарілку і відразу ж подавати.

Рибні стейки в медово-гірчичному соусі

Стейки в духовці
Стейки в духовці

Час приготування:

  • 1 година 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 4 стейка червоної риби (сьомги, лосося)
  • 2 ст.л. гірчиці
  • 1 ст.л. меду
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 3 зубчики часнику
  • Сіль
  • Перець мелений чорний

Спосіб приготування:

  1. Зробити маринад. Змішати гірчицю, мед і лимонний сік. Видавити часник, додати сіль і чорний перець за смаком. Ретельно перемішати до отримання однорідної маси.
  2. Рибні стейки помити і обсушити. Обмазати рибу маринадом з усіх боків, залишити на півгодини.
  3. Викласти рибу на застелений фольгою деко і відправити в розігріту до 180 ° С духовку на 25-30 хвилин. Якщо в духовці є функція гриль, останні 5 хвилин рибу можна запікати під ним.
  4. На гарнір до рибних стейків можна подати салат, смажену картоплю, а також відварну цвітну капусту, броколі або рис.

Хек з сирним соусом

Риба з білим соусом
Риба з білим соусом

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Філе хека – 3 шт.
  • Сир маскарпоне – 3 ст.л.
  • Сир горгонзола дольче – 2 ст. л.
  • Вершки або молоко – 3 ст.л.
  • Борошно для присипки – 2 ст. л
  • Суміш італійський трав – 1 ч.л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Філе хека промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником. При необхідності розморожуємо в холодильнику.
  2. Присипаємо філе борошном і обсмажуємо на попередньо розігрітій сковороді з оливковою олією з двох сторін до золотистого кольору.
  3. У сотейнику розігріваємо вершки або молоко, доводимо до кипіння, додаємо маскарпоне і горгонзолу, сіль, перець, італійські трави і Томім все на слабкому вогні, поки сир не розчиниться і соус не стане однорідним. Доводимо соус до кипіння.
  4. Філе хека викладаємо на теплу тарілку, поливаємо зверху соусом з маскарпоне і горгонзоли.

Запечена дорада по-середземноморському

Дорада з овочами
Дорада з овочами

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • Дорада – 2 тушки
  • Філе анчоусів – 6 шт.
  • Суміш оливок і маслин – 12 шт.
  • Помідори черрі – 12 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Чебрець – 4 стебла
  • Вино біле – 4 ст.л.
  • Вершкове масло

Спосіб приготування:

  1. Рибу почистіть, випатрайте, промийте і натріть сіллю і перцем.
  2. Розігрійте духовку до 200 ° С.
  3. Великий прямокутний лист фольги складіть в два шари і викладіть на стіл. У центр покладіть шматочок вершкового масла і 1-2 філе анчоусів, зверху помістіть дораду і підніміть краю фольги.
  4. Лимон і цибулю наріжте тонкими кружечками і викладіть на рибу.
  5. Розкладіть навколо оливки і помідори черрі, додайте гілочку чебрецю і по 1 ст. л. вина до кожної порції. Загорніть фольгу в щільний конверт і викладіть на деко. Готуйте 25-30 хвилин.
  6. Конверт з рибою викладіть на блюдо, розкрийте ножицями прямо на столі.
  7. Подавайте з зеленню, скибочками лимона і соусом тартар.

Нагадаємо, раніше ми писали, як посмажити рибу в горіховій паніровці . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати смажену форель з зеленим салатом.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти