Новий рік 2020 пройде під знаком Білого Металевого Щура. На це свято варто приготувати що-небудь нове і незвичайне. Наприклад, ніжну і ароматну рибу.
Дивіться відео, як сервірувати стіл на Новий рік:
Пропонуємо цікаву добірку гарячих рибних страв, які прикрасять ваш святковий стіл на Новий рік 2020.
Сібас в соляній шубі від Даші Малахової
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 1 випатраний сібас з лускою
- 1 кг солі
- 1 лимон
- Кріп
- Чебрець
- Базилік
- Розмарин
- Перець
Спосіб приготування:
- Рибу підсушити кухонним рушником. Поперчити, скропити соком лимона.
- Щільно нафарширувати травами і шматочками лимона.
- Вистелити дно дека папером для випікання.
- Насипати шар солі, викласти на неї рибу і зверху засипати сіллю, що залишилася. Добре скропити водою.
- Запікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 175 °С.
Шашлички з риби з картоплею від Джеймі Олівера
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 500 г філе тріски без кісток і шкіри, нарізаного кубиками 2.5 см
- 225 г молодої відвареної картоплі, нарізаного
- 2.5 см подрібненого кореня імбиру
- Сік і цедра 1 лимона
- 1 ч.л. куркуми
- 2 шматочки очищеного часнику
- 2 сушених перці чилі, розламаних
- Жменя свіжої м'яти
- 4 ст.л. натурального йогурту
Спосіб приготування:
- Покласти всі інгредієнти для маринаду, крім йогурту, в кухонний комбайн. Збити до отримання однорідної маси. Додати йогурт.
- Нанизати шматочки риби і картоплі на 6-8 дерев'яних шпаг або на гілочки розмарину, очищені від листя.
- Полити маринадом і запікати на грилі по 2 хвилини з кожного боку. Не пересушити. Шашлички також можна приготувати на сковороді.
- Перекласти на тарілку і відразу ж подавати.
Рибні стейки в медово-гірчичному соусі
Час приготування:
- 1 година 15 хвилин
Інгредієнти:
- 4 стейка червоної риби (сьомги, лосося)
- 2 ст.л. гірчиці
- 1 ст.л. меду
- 1 ст.л. лимонного соку
- 3 зубчики часнику
- Сіль
- Перець мелений чорний
Спосіб приготування:
- Зробити маринад. Змішати гірчицю, мед і лимонний сік. Видавити часник, додати сіль і чорний перець за смаком. Ретельно перемішати до отримання однорідної маси.
- Рибні стейки помити і обсушити. Обмазати рибу маринадом з усіх боків, залишити на півгодини.
- Викласти рибу на застелений фольгою деко і відправити в розігріту до 180 ° С духовку на 25-30 хвилин. Якщо в духовці є функція гриль, останні 5 хвилин рибу можна запікати під ним.
- На гарнір до рибних стейків можна подати салат, смажену картоплю, а також відварну цвітну капусту, броколі або рис.
Хек з сирним соусом
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- Філе хека – 3 шт.
- Сир маскарпоне – 3 ст.л.
- Сир горгонзола дольче – 2 ст. л.
- Вершки або молоко – 3 ст.л.
- Борошно для присипки – 2 ст. л
- Суміш італійський трав – 1 ч.л.
- Сіль, перець – за смаком
- Оливкова олія – 2 ст.л.
Спосіб приготування:
- Філе хека промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником. При необхідності розморожуємо в холодильнику.
- Присипаємо філе борошном і обсмажуємо на попередньо розігрітій сковороді з оливковою олією з двох сторін до золотистого кольору.
- У сотейнику розігріваємо вершки або молоко, доводимо до кипіння, додаємо маскарпоне і горгонзолу, сіль, перець, італійські трави і Томім все на слабкому вогні, поки сир не розчиниться і соус не стане однорідним. Доводимо соус до кипіння.
- Філе хека викладаємо на теплу тарілку, поливаємо зверху соусом з маскарпоне і горгонзоли.
Запечена дорада по-середземноморському
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- Дорада – 2 тушки
- Філе анчоусів – 6 шт.
- Суміш оливок і маслин – 12 шт.
- Помідори черрі – 12 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Чебрець – 4 стебла
- Вино біле – 4 ст.л.
- Вершкове масло
Спосіб приготування:
- Рибу почистіть, випатрайте, промийте і натріть сіллю і перцем.
- Розігрійте духовку до 200 ° С.
- Великий прямокутний лист фольги складіть в два шари і викладіть на стіл. У центр покладіть шматочок вершкового масла і 1-2 філе анчоусів, зверху помістіть дораду і підніміть краю фольги.
- Лимон і цибулю наріжте тонкими кружечками і викладіть на рибу.
- Розкладіть навколо оливки і помідори черрі, додайте гілочку чебрецю і по 1 ст. л. вина до кожної порції. Загорніть фольгу в щільний конверт і викладіть на деко. Готуйте 25-30 хвилин.
- Конверт з рибою викладіть на блюдо, розкрийте ножицями прямо на столі.
- Подавайте з зеленню, скибочками лимона і соусом тартар.
Нагадаємо, раніше ми писали, як посмажити рибу в горіховій паніровці . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати смажену форель з зеленим салатом.