Традиційний новорічний стіл не обходиться без салатів "Олів'є" та "Оселедець під шубою". Але Білому Металевому Щурові – господарю прийдешнього року – буде приємно, якщо ви врахуєте і його смаки.
Дивіться відео, як оригінально подати салат "Мімоза" на Новий рік:
Так що беріть на замітку наші прості рецепти смачних салатів на Новий рік 2020. До речі, подавати їх слід у невеликих мисочках: Щур звик їсти потроху.
Салат-закуска "Мишки"
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- Сир плавлений – 180 г
- Крабові палички – 150 г
- Яйця – 2 шт.
- Часник – 1 зубчик (за смаком)
- Майонез – 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Редиска (для прикрашання) – 2 шт.
- Перець чорний горошком (для прикрашання)
Спосіб приготування:
- Підготувати продукти для сирної закуски "Мишки" з крабовими паличками.
- Яйця відварити круто (9 хвилин після закипання), остудити й обчистити.
- Натерти яйця на дрібній тертці.
- Сир натерти на дрібній тертці.
- Натерти крабові палички (червону частину однієї палички залишити для прикрашання).
- Половину тертих крабових паличок висипати в миску з яйцями і сиром, половину залишити для прикрашання.
- Видавити часник через прес. (Щоб отримати більш гостру закуску, можна додати більше часнику. Або, навпаки, зменшити кількість часнику.)
- Додати майонез. Якщо треба, посолити. Перемішати.
- Із сирної маси сформувати невеликі кульки і обваляти їх у тертих крабових паличках.
- Редиску нарізати тонкими кружечками. Червону частину крабової палички нарізати тонкими смужками.
- Кулькам із сирної маси надати форму мишки (овальну, із загостреним кінцем з одного боку). Оформити закуску як мишку: із чорного перцю зробити "очі" й "ніс", з редиски – "вушка", а з смужки крабової палички – "хвіст".
- Перекласти закуску на тарілку або дошку для подачі. Прикрасити зеленню, редискою, шматочками сиру і подавати до столу.
Новорічний салат із грейпфрута, фети і кеш'ю
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 1 грейпфрут або червоний апельсин
- 1/2 червоної цибулини
- 100 г фети
- 1 пучок салатного міксу
- Жменя горіхів кеш'ю
Для заправки:
- 3 ст.л. оливкового масла
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1/2 ст.л. меду
- Морська сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Спосіб приготування:
- Салатну зелень помити й обсушити.
- Порвати руками на тарілку.
- Червону цибулю тонко нарізати, викласти на зелень.
- Розкришити сир, додати підсушені горіхи.
- Грейпфрут почистити, видалити білі плівки й нарізати. Додати в салат.
- Змішати всі інгредієнти заправки і полити салат.
Салат на Новий рік з куркою і гранатовими зернами
Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
- 2-3 картоплини
- 2 курячих філе
- 50 г волоських горіхів
- 100 г сиру
- 2 моркви або морква по-корейськи
- 3 яйця
- Майонез – за смаком
- Сіль за смаком
- Гранатові зерна – для прикрашання
Спосіб приготування:
- Окремо відварити картоплю, моркву і яйця. Остудити, почистити і нарізати кубиками.
- Відварити куряче філе в підсоленій воді. Остудити і нарізати такими ж шматочками, як інші інгредієнти.
- Волоські горіхи за бажанням підсмажити, дрібно порубати або подрібнити в блендері. Сир натерти на тертці.
- Викласти всі інгредієнти шарами, змащуючи майонезом: картопля, курка, горіхи, сир, морква і яйця. Поставити в холодильник до подачі.
- Прикрасити готовий салат гранатовими зернами.
Новорічний салат з тунцем, вареними яйцями і помідорами
Час приготування:
- 40 хвилин
Інгредієнти:
Для салату:
- 1 пучок салатного міксу
- 1 банка консервованого тунця шматочками
- 1 червоний помідор
- 1 жовтий помідор
- 2-3 яйця
Для заправки:
- 2 ст.л. оливкового масла
- 1 ст.л. діжонської гірчиці
- 1 ч.л. меду
- 1 ч.л. лимонного соку
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Салатне листя помити і обсушити.
- Яйця відварити, остудити і почистити. Розрізати кожне яйце на 4-6 частин.
- Помідори помити й нарізати часточками.
- Порвати салатне листя в миску. Покласти шматочки консервованого тунця, томатів і яєць.
- Для заправки перемішати оливкову олію, діжонську гірчицю, мед і лимонний сік. Посолити і поперчити.
- Полити салат заправкою і подавати з хрустким свіжим хлібом.
Новорічний салат із сьомгою та авокадо
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 200 г слабосоленої сьомги
- 50 г рису (суміш золотистого і дикого рису)
- 1 шт. авокадо
- 100 г м'якого білого сиру
- 60 г твердого сиру
- 70 мл майонезу
- 1/2 лимона
- Кілька гілочок кропу
Спосіб приготування:
- Філе лосося без шкіри й кісток нарізати кубиками, скропити лимонним соком.
- Рис відварити в підсоленій воді, остудити. Змішати за смаком з майонезом.
- Авокадо почистити, нарізати кубиками, скропити лимонним соком, щоб м'якоть не темніла.
- Покласти кільце для сервування на тарілку, викласти половину лосося, рис, авокадо, вершковий сир із зеленню і залишки лосося. Зверху зробити решіточку з майонезу, посипати тертим сиром і нарізаним кропом.
- За бажанням прикрасити готовий салат трояндочками з тонких скибочок лосося і гілочками розмарину.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати святковий салат "Грибна поляна". Сьогодні також ділилися рецептом салату "Тіффані" з куркою і виноградом.