Нова гастрономічна тенденція полягає в тому, що люди готують на грилі цілі головки соняшнику і їдять їх, як варену кукурудзу в качанах, а дегустатори говорять, що у страви "горіховий смак".
Вже тисячі людей залишили коментарі в Facebook, щоб поділитися своїми думками про незвичайне використання популярної літньої квітки. У той час як деякі заявили, що хотіли б спробувати соняшник на грилі, інші висловили сумнів, що це смачно.
Щоб приготувати страву, розроблену компанією Baker Creek Heirloom Seed Compan, що у Менсфілді, штат Міссурі, соняшник потрібно зірвати, коли насіння сформувалося, але все ще має м'яку оболонку.
Всі пелюстки видаляють, а насіння вкривають олією з банки з в'яленими помідорами. Потім квітку кладуть лицьовою стороною вниз на гарячу решітку гриля, накривають і залишають готуватися на п'яти хвилин, а в кінці покривають в'яленими помідорами і базиліком. Готову страву беруть в руки і відкушують, як варену кукурудзу.
Більше 2000 людей приєдналися до дискусії і висловили свою думку стосовно цього суперечливого рецепта. Сотні гурманів відзначили, що ніколи не думали з'їсти головку соняшника, але тепер хочуть спробувати. А один захоплений шеф-кухар висловив думку, що можна натерти зернятка часником замість олії з-під в'ялених томатів.
Кілька людей також приєдналися до розмови, щоб сказати, що рецепт викликав у них тріпофобію – страх кластерних отворів.
Дивіться відео, які квіти вважаються їстівними:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що приготувати з квіток цукіні.