I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Чи потрібно варити сосиски

У проєкті "Ми це їмо", разом з ТМ Бащинський, розбираємося в міфах про ковбасні вироби та сосиски

У цьому матеріалі мова піде про те, в яких випадках необхідно відварювати сосиски і чи потрібно їх відварювати взагалі.

"Перед вживанням сосиски обов'язково потрібно відварити" – ще один давно укорінений міф з часів Радянського Союзу. Пам'ятаєте, як ми всі дружно промивали макарони? А потім дізналися, що цього робити не потрібно, та й познайомилися з пастою твердих сортів, що не злипається після варіння. А як з сосисками? Адже на упаковці сосисок ви не знайдете інструкції, скільки їх потрібно варити, як би уважно ви її не вивчали. А все тому, що самі по собі сосиски це вже готовий продукт, який не вимагає термічної обробки. Але оскільки нам звичніше і приємніше вживати теплу їжу, сосиски можна прогріти або підсмажити. І ось тут ключова відмінність між "зварити" і "прогріти".

Як правильно прогріти сосиски

Продукт занурте в підсолений окріп (2 л води і 30 г солі на кожен кілограм сосисок), зменшіть вогонь і дайте їм прогрітися. Охолоджені прогрівайте 3-5 хвилин на середньому вогні, заморожені – 5-8 хвилин. Головне, щоб час перебування сосисок у теплій воді не перевищував 20-ти хвилин. Нагрівайте не вище 85°.

Очищати від оболонки сосиски до чи після прогріву – залежить від оболонки. Вироби в натуральній оболонці не потрібно чистити, вона їстівна і її можна не знімати зовсім. Щоб оболонка не лопнула при прогріванні, кілька разів проткніть її виделкою. А плівкову упаковку краще зняти перед термічною обробкою. Або прогрівайте в плівці, а потім облийте холодною водою і зніміть її.

Але чи обов'язково прогрівати продукт перед вживанням?

"Виробникам харчової продукції варто враховувати, що сучасна людина живе в швидкому ритмі. Готування не повинне забирати багато часу і завдання виробника – зробити продукт максимально готовим до вживання", – коментують технологи ТМ Бащинський, продукція якої виробляється на одному з найбільших м'ясопереробних заводів в Україні з 20-річною історією (ПрАТ" Український бекон "). – Саме тому в лінійці продукції ТМ Бащинський – сосиски, які вже зварені, очищені від оболонки і охолоджені. Хочете – їжте їх відразу, хочете – прогрійте, зробіть основою смачних страв. У такого продукту на упаковці написано "без оболонки" і "готові до вживання".

Довіряємо або все таки варимо?

Ми вирішили запитати у киян, як вони вважають за краще їсти сосиски.

"Коли купую сосиски на базарі, то обов'язково їх гарненько проварюю, перестраховуюся. Магазинні ж тільки трохи потримаю в окропі – і подаю сімейства", – ділиться досвідом 54-річна домогосподарка Тетяна Бойко.

А монтажник пластикових вікон Ігор Волохно розповів, що часто їсть їх холодними, прямо з упаковки: "Якщо часу немає, беру сосиски тієї фірми, якій довіряю, і їм з булкою вприкуску або додаю овочів, кетчуп і роблю такий собі холодний хот-дог" .

Схожими були і відповіді інших опитуваних: більшість підкреслили, що продукт, в якому сумніваються, намагаються проварити або прожарити довше, особливо ті м'ясні вироби, що придбані на стихійних ринках. І на це є свої підстави, адже майже третина сосисок та сардельок, вироблених в Україні, – сумнівної якості, оскільки виготовлена тіньовими компаніями. Як правило, збувають свою продукцію вони на стихійних ринках і псують репутацію іншим виробникам.

Радити, чи довше поварити або яким-небудь іншим чином термічно обробити продукт від незрозумілого виробника – було б некоректно. Чи не краще віддати перевагу відомим виробникам і вживати улюблені сосиски, орієнтуючись на свій смак і не боячись за своє здоров'я?

А, втім, не варінням єдиним – сосиски можуть стати інгредієнтом багатьох страв: від яєчні до солянки. Їх можна смажити, запікати в тісті, додавати в салати, пасту або робити основою закусочних пирогів, це багатофункціональний і дуже зручний інгредієнт. Ну і звичайно ж смачний, якщо зроблений з любов'ю.

Дякуємо за допомогу в підготовці матеріалу ТМ Бащинський

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти