I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Оля Геркулес: що потрібно знати про українку, яка закохала британців в свою національну кухню

Оля Геркулес народилася в Каховці, але прославилася в Лондоні

Оля Геркулес – лондонська фуд-стилістка, шеф-кухарка і кулінарна письменниця українського походження. Дівчина народилася в Херсонській області, але пізніше переїхала вчитися та жити до Британії.

Оля Геркулес розпочала свою кар'єру кухаря після завершення курсу в школі їжі і вина Лейта в 2008 році. Пізніше Оля писала для журналу Джеймі Олівера і працювала фуд-стилісткою для різних видань. Свої кулінарні навички вона відточувала на кухні популярного в Лондоні ресторану "Оттоленгі".

Реклама

Шеф-кухар Оля Геркулес
Шеф-кухар Оля Геркулес / Фото: Сьогодні

Геркулес прославилася в 2015 році, коли опублікувала свою дебютну кулінарну книгу "Mamushka: Recipes from Ukraine & beyond" ( "Мамушка: рецепти з України і не тільки"). Так уродженка Херсонщини відразу стала кулінарною зіркою і "кулінарним відкриттям 2015 року".

Читайте також:

Реклама

Друга її книга "Kaukasis" – про страви з кавказьких країн: Грузії, Азербайджану, Вірменії, – а також Ірану, Росії і Туреччини. Незабаром до них приєдналася третя книга "Summer Kitchens", яка присвячена регіональним стравам України.

Оля Геркулес популяризує українську кухню за кордоном
Оля Геркулес популяризує українську кухню за кордоном

Хоча Оля також активно використовує запозичення з кавказької, азіатської і британської кухонь, основу її професійного репертуару складають саме українські страви. При цьому всі рецепти Геркулес адаптовані для Англії. Деякими з них вона ділиться у своєму Instagram.

Реклама

Підібрали оригінальні рецепти Олі Геркулес, які зможете легко втілити в життя на своїй кухні:

Буряковий салат з яблуком і горіхами

Фото: instagram.com/oliahercules

Це чудова версія традиційного салату з буряка, яблук і волоських горіхів. Він готується дуже просто – тільки що зварений і натертий буряк, яблуко, оцет, олія, приправи. Замість волоських горіхів можна використовувати фундук, а також додати жменю ожини або чорниці.

Дивіться відео, як осучаснити український борщ і вареники:

"Буряк прекрасно поєднується з темними фруктами і ягодами. Сливи, вишня, ожина – просто виберіть що-небудь темне і кисле", – радить Оля Геркулес.

Пісний борщ з грибами

Фото: instagram.com/oliahercules

Це по-справжньому легкий і смачний обід. Візьміть жменю сушених грибів і залийте 200 мл гарячої води. Залиште мінімум на 15 хвилин. Додайте в каструлю гриби і грибний настій (без піщаного осаду) і залийте холодною водою.

Додайте крупно нарізані овочі (Оля використовувала цибулю, селеру, моркву). Варіть 45 хвилин – 1 годину. Потім видаліть овочі, але залиште гриби.

Наріжте і додайте в каструлю трохи картоплі. Обсмажте нарізану кубиками цибулю і терту моркву до м'якості на іншій сковороді.

Додайте нашаткований буряк і готуйте ще трохи. В кінці додайте нарізані листя і стебла буряків, 1/2 банки помідорів. Можна додати банку квасолі. Подавайте борщ з ложкою крем-фреш і кропом.

Кавуновий салат з фетою

Фото: instagram.com/oliahercules

"Кращі кавуни – в Херсонській області України, звідки я родом. Отже, було б злочином не приготувати кавуновий салат. Мені подобається поєднання шматочків кавуна з невеликою кількістю зелені, а ще – дрібно натерта фета. Я адаптувала інгредієнти, які були у моєї мами, отже – додайте лайм, лимон, кашмірський перець чилі, копчену сіль і оливкову олію. А ще – зелені і чорні оливки плюс фіолетовий і зелений базилік ", – поділилася рецептом Геркулес.

Сливовий пиріг з кремом

Фото: instagram.com/oliahercules

Складові:

Для тіста:

  • 160 г борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 50 г цукру
  • 40 г холодної сметани (або крем-фреш) ⁣
  • 80 г вершкового масла (замороженого і тертого) ⁣
  • Кардамон і мускатний орех⁣
  • Крижана вода⁣

Для начинки:

  • 400 г стиглих фруктів або ягод⁣
  • 180 г жирних слівок⁣
  • 100 г цукру
  • 2 яйця
  • 2 ч.л. кукурудзяного борошна

Спосіб приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти для тіста, якщо потрібно, додайте трохи крижаної води. Зберіть в кулю, накрийте і залиште в морозильній камері на 5 хвилин або в холодильнику мінімум на 15 хвилин. ⁣
  2. Застеліть дно великої форми (28 см) папером для випічки. Коли тісто охолоне, розподіліть його по формі, зробивши пальцями бортики.
  3. Зверху викладіть нарізані сливи.
  4. Перемішайте всі інгредієнти для крему і полийте сливи. Якщо хочете, посипте коричневим цукром.
  5. Випікайте в духовці при температурі 180 ºC близько 40 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами заварювання чаю від королівського постачальника.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти