Такого корисного солодкого рулету ви ще не пробували! В горіховий корж загортається начинка з айви – і ви отримуєте смачний і оригінальний десерт, який сподобається всій родині.
Горіховий рулет з айвою і гарбузом
Інгредієнти:
- айва – 500 г
- лимон – 1 шт.
- гарбуз – 500 г
- волоські горіхи (обсмажені) – 600 г
- мед – 70 г
- цукор – 600 г
- желатин – 25 г
- вода – 125 мл
Рецепт приготування:
1. Приготуйте джем: почистіть і поріжте айву кубиком, відправте до киплячої води і варіть 15 хвилин. Потім відкиньте на сито. Також поріжте кубиками почищену гарбуз, викладіть на деко з пергаментом і запікайте 20 хвилин при температурі 180 °С.
2. Перебийте айву разом з гарбузом в пюре, додайте цукор і сік лимона. Варіть 20 хвилин, помішуючи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
3. Желатин залийте холодною водою і залиште на 30 хв. Потім додайте його до пюре, перемішайте. Перелийте масу до форми, залиште остигати на 1 годину при кімнатній температурі, після цього поставте на 3 години до холодильника.
4. Для горіхового коржа перебийте смажені волоські горіхи в пасту, додайте мед, перемішайте. Викладіть масу між двома листами пергаменту і розкачайте в тонкий пласт.
5. Приберіть верхній пергамент і викладіть на горіховий корж застигле пюре. Загорніть корж з начинкою в рулет і поставте застигати в морозилку на 2 години.
6. Поріжте застиглий рулет на порційні шматки.
Фото: прес-служба
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом сирників з яблуками. Ми також розповідали, як приготувати тарт з мандаринами.