Зараз осінь, а, значить – начасі максимально використовувати сезонні продукти. Ми розповімо, як приготувати вітамінний салат з червонокачанної капусти, апельсинів, яблук і волоських горіхів.
Салат з капусти, яблук, апельсинів і горіхів
Складові:
- 200-300 г червонокачанної капусти
- 1 маленьке кисло-солодке яблуко
- 1/2 апельсина
- жменю очищених волоських горіхів
- сік четвертинки лимона
- 2-3 ст.л. оливкової олії
- сіль, прянощі – за смаком
Рецепт приготування:
- Червонокачанну капусту помити і тонко нашаткувати. Посолити, скропити лимонним соком. Пом'яти руками і залишити на 15 хвилин.
- Тим часом помити яблуко, очистити його від серцевини і насіння. Довільно нарізати і cкропити лимонним соком, щоб м'якоть не потемніла.
- Волоські горіхи крупно порубати ножем.
- Апельсин почистити і розібрати на дольки; видалити білі плівки і кісточки. Нарізати м'якоть невеликими шматочками.
- У мисці перемішати капусту, яблуко, апельсин і горіхи. Полити оливковою олією, приправити за смаком і подавати до столу.
Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати салат з молодої капусти, редису та огірків.
Дивіться відео, навіщо Україні імпортні часник і капуста: