Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Панна котта у склянці: рецепт італійського десерту з полуницею

Прикрасьте готовий десерт листочками м'яти і кокосовою стружкою

Панна котта з полуницею Фото: pixabay.com
Панна котта з полуницею
Фото: pixabay.com

Полунична панна котта – елегантний і освіжаючий десерт, який ідеально підходить для літніх днів. Це прекрасний варіант, якщо ви чекаєте гостей, тому що ви можете приготувати точну кількість порцій.

Дивіться відео, як відрізнити нітратну полуницю від натуральної:

Класична італійська панна котта готується дуже просто. Вам потрібно буде лише почекати, поки желе застигне.

Панна котта з полуницею

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

Для вершкового желе:

  • 200 мл молока
  • 200 мл вершків для збивання
  • 1 ст.л. порошкового желатину без гірки
  • 1/4 склянки цукру
  • 1 ч. л. екстракту ванілі

Для полуничного соусу:

  • 450 г свіжої полуниці
  • 2 столові ложки води
  • 1/3 склянки (70 г) цукру

Спосіб приготування:

  1. Розчиніть желатин в 2 столових ложках холодної води і дайте йому набрякнути протягом 5-10 хвилин.
  2. У середній каструлі доведіть вершки, молоко і цукор до кипіння на середньому вогні (не кип'ятіть). Коли цукор розчиниться, зняти з вогню і додати екстракт ванілі. Дайте охолонути протягом 5 хвилин перед додаванням желатину.
  3. Додайте желатин в молочну суміш і перемішайте до повного його розчинення. Налийте вершкове желе в келихи ємністю 150 мл і поставте в холодильник на кілька годин. Щоб зробити десерт красивішим, ви можете поставити ємності застигати під кутом.
  4. Для приготування соусу промийте полуницю, обсушити і видаліть листя. Розріжте полуницю на четвертинки. У невелику каструлю покладіть полуницю, цукор і воду. Доведіть до кипіння і негайно зніміть з вогню.
  5. Перелийте в чашу блендера або кухонного комбайна і збийте до отримання однорідної маси. Протріть через сито, щоб видалити насіння. Накрийте соус кришкою і дайте йому охолонути до кімнатної температури, потім поставте в холодильник.
  6. Перед подачею вилийте полуничний соус на панна котту і подавайте.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали, як приготувати панна котту з полуничним желе. Крім цього, ми розповідали, як легко дістати панна котту з формочок.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів