Як зробити глазур для паски, щоб вона не обсипалася, щоб не кришилася, не текла і не змащувалася, а трималася щільно, красиво і гладко? Напередодні світлого свята Воскресіння Христового ми ділимося з вами корисним і простим рецептом глазурі для паски. Особливо його оцінять любителі шоколаду.
Взагалі всіляких рецептів глазурі на Великдень існує дуже багато. Напевно у кожної господині припасений улюблений варіант прикрашання великодніх пасок, рулетів, пряників, печива та іншої випічки. Адже мало просто спекти ритуальну паску, важливо ще й ефектно її оформити.
Одні дотримуються давніх традицій, а тому постійно готують класичну білкову глазур для паски – білу і без жодних добавок. Інші обожнюють експерименти з новими смаками і не проти зробити глазур для паски якусь кольорову, з цитрусами або фруктовими добавками. Хтось прагне до дієтичного варіанту, а тому готує глазур для паски без яєць за рецептом на основі цукру.
При цьому особливо цінується глазур для паски, яка не обсипається після нанесення і не тріскається при висиханні. Сьогодні ми розповімо вам, як правильно зробити глазур для паски, щоб вона мала м'яку текстуру, залишалася красивою, гладкою і блискучою протягом декількох днів. Готуємо шоколадну глазур на основі желатину.
Щоб приготувати для паски глазур з желатином, вам знадобиться:
1 склянка цукру,
75 г порошку какао,
4 ст. ложки жирних вершків,
1 ст. ложка желатину,
півсклянки води.
Шоколадна глазур для Пасхи – рецепт приготування:
- Желатин замочити в 3 ст. ложках води, щоб він набряк.
- Змішайте в каструлі цукор з какао.
- Додайте до сухої суміші вершки, воду, що залишилася, і добре перемішайте.
- Поставте каструлю на слабкий вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння.
- Кип'ятіть глазур 1 хвилину, потім введіть в гарячу шоколадну суміш розчинений желатин і перемішайте.
- Зніміть глазур з вогню і трохи остудіть, періодично помішуючи лопаткою.
- Збийте міксером шоколадну глазур до стану густої і гладкої однорідної маси.
- Наносити шоколадну желатинову глазур на паску слід в злегка охолодженому вигляді. Близько 40 градусів. А паска повинна бути холодною, тоді глазур швидше схопиться і застигне.
Смачного!
Раніше ми публікували рецепт сирної паски на Великдень 2019.