Паштет з печінки індички – найкорисніший і найсмачніший. У цьому рецепті можна використовувати також і курячу печінку, тоді в неї ми кладемо 250 г і 250 г індичої.
Дивіться відео, як приготувати печінковий паштет з коньяком:
Паштет з печінки двох видів виходить ніжнішим. Також ніжнішим його можна зробити за рахунок вершкового масла, якщо додати побільше.
Паштет з печінки індички
Час приготування:
- 2,5 години
Калорійність:
- 294 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Печінка індички – 500 г
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
- Морква – 4 шт.
- Вершкове масло – 200 г
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Відварити печінку, причому злити воду два рази після закипання, а після третього закипання залишити доваритися в цій же воді до готовності.
- Потушкувати тим часом овочі: нарізану цибулю і натерту моркву. Готувати їх потрібно довго, близько двох годин, в сотейнику або на сковороді в олії і на маленькому вогні.
- Остудити готові печінку і овочі, перемішати і перекрутити на м'ясорубці два рази, вдруге додавши м'яке вершкове масло.
- Розкласти паштет по по формах, дати застигнути.
З чим подавати паштет
Подавайте печінковий паштет разом зі свіжим багетом, тостами, крекерами і галетами. Основу можна попередньо намазати вершковим маслом.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати паштет з форелі і курячого філе . "Сьогодні" також ділилися рецептом парфе з курячої печінки від Юлії Висоцької.