Пхалі – це оригінальна грузинська закуска у вигляді коржів з травами. Блюдо найчастіше готують з буряка і шпинату. Для більшої привабливості пхалі прикрашають зернами граната.
Ця страва подається які холодної закуски або гарніру до м'ясних страв. Мінімальна теплова обробка дозволяє зберегти майже всі вітаміни.
Пхалі з буряка
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 128 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 великих буряки
- 1 червона цибулина
- 2 зубчики часнику
- 50-70 г волоських горіхів
- Невеликий пучок кінзи або петрушки
- 1 ч. л. хмелі-сунелі або уцхо-сунелі
- Сіль і чорний перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Запекти буряк в духовці, попередньо загорнувши кожний у фольгу. Потім остудити, почистити і крупно нарізати.
- Очистити часник і цибулю, зелень помити і обсушити. Нарізати ці інгредієнти.
- Горіхи підсушити на сковороді без масла і порубати ножем.
- Викласти всі інгредієнти в блендер і подрібнити до однорідності, але не в гладке пюре. Додати спеції і сіль за смаком. Сформувати невеликі кульки і викласти на блюдо.
- За бажанням прикрасити зернами граната і зеленню.
Корисна порада
Якщо у вас немає блендера, подрібніть продукти за допомогою м'ясорубки.
Дивіться відео, як приготувати справжні грузинські хачапурі:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати теплий салат з буряка з горіхами. "Сьогодні" також писали, як приготувати буряк на пару.