Літо вже у розпалі. Якщо ви любите влаштовувати вечірки на свіжому повітрі, здивуєте гостей оригінальними домашніми напоями. Ми рекомендуємо приготувати коктейль "Піна колада" – він ідеальний для справжнього свята і веселощів!
"Піна колада": склад
"Піна колада" – це традиційний карибський коктейль з ананасового соку, світлого рому і кокосового молока (останній інгредієнт часто замінюють кокосовими вершками або лікером). Вперше він з'явився в Пуерто-Ріко у 1952 році, де пізніше був оголошений національним напоєм.
В якості "екзотичного" методу подачі коктейль наливають в шкаралупу кокосового горіха; вважається, що це традиційний спосіб подачі на Антильських островах.
"Піна колада": рецепт
Складові:
- 120 мл ананасового соку
- 60 мл білого рому
- 60 мл кокосового молока, вершків або лікеру
- Шматочок ананаса – для прикраси (за бажанням)
- Лід – за смаком
Дивіться відео, як використовувати кокосову олію:
Спосіб приготування:
- Змішайте всі інгредієнти разом зі жменькою льоду в блендері до отримання однорідної маси.
- Перелийте у високу склянку і за бажанням прикрасьте скибочкою свіжого ананаса.
- Подавайте коктейль разом з трубочкою.
Рецепт "Піна колада"
Складові:
- Лід – 0,5 лопатки
- Ананас – 2 кружечка
- Ром білий – 50 мл
- Кокосові вершки – 30 мл
- Ананасовий сік – 50 мл
Спосіб приготування:
- Всі інгредієнти збийте у блендері.
- Перелийте у келих poco grande і подавайте з трубочкою.
"Піна колада" безалкогольна
Складові:
- Вершки 10% – 150 г
- Ананасовий сік – 300 мл
- Кокосове молоко – 50 мл
- Лід – 100 г
Спосіб приготування:
- У чаші блендера змішайте до однорідного стану: ананасовий сік, кокосове молоко, вершки.
- Отриману суміш перелийте у високий келих.
- Додайте колотий лід.
- За бажанням прикрасьте збитими вершками і фруктами.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кавунову "Маргариту" з рожевим вином, а також розповідали, як зробити фруктовий лід "Космополітен".