Головна Сьогодні

"Піна колада": рецепти найпопулярнішого карибського коктейлю

Готуємо алкогольний коктейль з фруктовим соком і ромом

Літо вже у розпалі. Якщо ви любите влаштовувати вечірки на свіжому повітрі, здивуєте гостей оригінальними домашніми напоями. Ми рекомендуємо приготувати коктейль "Піна колада" – він ідеальний для справжнього свята і веселощів!

"Піна колада": склад

"Піна колада" в кокосі
"Піна колада" в кокосі
Фото: Depositphotos

"Піна колада" – це традиційний карибський коктейль з ананасового соку, світлого рому і кокосового молока (останній інгредієнт часто замінюють кокосовими вершками або лікером). Вперше він з'явився в Пуерто-Ріко у 1952 році, де пізніше був оголошений національним напоєм.

В якості "екзотичного" методу подачі коктейль наливають в шкаралупу кокосового горіха; вважається, що це традиційний спосіб подачі на Антильських островах.

"Піна колада": рецепт

"Піна колада" – один з найпопулярніших літніх коктейлів
"Піна колада" – один з найпопулярніших літніх коктейлів
Фото: Depositphotos

Складові:

  • 120 мл ананасового соку
  • 60 мл білого рому
  • 60 мл кокосового молока, вершків або лікеру
  • Шматочок ананаса – для прикраси (за бажанням)
  • Лід – за смаком

Дивіться відео, як використовувати кокосову олію:

Спосіб приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти разом зі жменькою льоду в блендері до отримання однорідної маси.
  2. Перелийте у високу склянку і за бажанням прикрасьте скибочкою свіжого ананаса.
  3. Подавайте коктейль разом з трубочкою.

Рецепт "Піна колада"

"Піна колада": рецепт з фото
"Піна колада": рецепт з фото
Фото: freepik.com

Складові:

  • Лід – 0,5 лопатки
  • Ананас – 2 кружечка
  • Ром білий – 50 мл
  • Кокосові вершки – 30 мл
  • Ананасовий сік – 50 мл

Спосіб приготування:

  1. Всі інгредієнти збийте у блендері.
  2. Перелийте у келих poco grande і подавайте з трубочкою.

"Піна колада" безалкогольна

"Піна колада" безалкогольна
"Піна колада" безалкогольна
Фото: Depositphotos

Складові:

  • Вершки 10% – 150 г
  • Ананасовий сік – 300 мл
  • Кокосове молоко – 50 мл
  • Лід – 100 г

Спосіб приготування:

  1. У чаші блендера змішайте до однорідного стану: ананасовий сік, кокосове молоко, вершки.
  2. Отриману суміш перелийте у високий келих.
  3. Додайте колотий лід.
  4. За бажанням прикрасьте збитими вершками і фруктами.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кавунову "Маргариту" з рожевим вином, а також розповідали, як зробити фруктовий лід "Космополітен".

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти