Гарний ягідний пиріг з сиром і горіхами обов'язково порадує всіх домашніх. Заздалегідь зробіть для нього пісочне тісто, скачайте його в кулю і поставте в холодильник на півгодини. Після цього викладіть частину тіста в роз'ємну форму для пирога і сформуйте бортики. Застеліть зверху фольгою або пергаментним папером і насипте вантаж (суху квасолю, горох або спеціальні керамічні кульки). Випікайте 15-20 хвилин, дістаньте з духовки і зніміть папір разом з вантажем.
Якщо ви плануєте використовувати заморожену чорницю, дайте ягодами відтанути і злийте зайвий сік.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Чорничний пиріг з сиром і горіхами
Складові:
- пісочне тісто
- чорниця – 300 г
- сир – 400 г
- бадьян мелений – 1 зірочка
- горіхова пудра – 4 ст.л. (перебиті блендером горіхи)
- цукор – за смаком
- кукурудзяна мука – 1 ст л
Рецепт приготування:
- Перемішати всі інгредієнти для начинки виделкою. Викласти на сито або в марлю і дати трохи стекти.
- Додати начинку в тарталетки з пісочного тіста і накрити ще одним тонко розкотаним пластом тесту.
- Випікати пиріг в розігрітій 160°С духовці до золотистого кольору. Перед подачею остудити.
Нагадаємо, в дев'ятому випуску шоу "МастерШеф" – "Кулінарний випускний" підлітки стали скульптурами. У восьмому ефірі юні кулінари перетворилися в героїв фільмів жахів, а в сьомому спробували себе в ролі біт-мейкерів і потрапили в "Матрицю".