Не знаєте, що можна приготувати з чорниці? Ми пропонуємо спекти смачний і м'який пиріг з додаванням лимонної цедри і ванілі.
Якщо ви використовуєте свіжу чорницю, помийте її, обсушіть. Якщо у вас заморожені ягоди, дайте їм відтанути і злийте зайвий сік.
Чорничний пиріг у духовці
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 245 ккал на 100 г
Складові:
- 1 чашка (130 г) борошна плюс 1 ч.л. борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 1/2 ч.л. солі
- 1/8 ч.л. кориці
- 1/2 чашки (113 г) м'якого вершкового масла
- 3/4 склянки (160 г) цукру
- 1/4 ч.л. ванільного екстракту
- 2 великих яйця
- 1 ч.л. лимонної цедри (за бажанням)
- 2 чашки (325 г) чорниці
- 1 ч.л. лимонного соку
- Цукрова пудра – для посипання
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °С. Змастіть маслом і присипте борошном форму діаметром 20-23 см.
- Перемішайте борошно з розпушувачем, сіллю і корицею. Відкладіть.
- Міксером збийте масло на середній швидкості протягом 2 хвилин. Всипте цукор і збийте в пишний світлий крем. Додайте ванільний екстракт.
- Додайте яйця по одному, щоразу збиваючи до утворення однорідної маси. Додайте дрібно натерту цедру лимона.
- Зменшіть швидкість міксера до низької і повільно всипте борошняну суміш.
- Вилийте тісто в підготовлену форму для випічки.
- Змішайте ягоди з чайною ложкою борошна і лимонним соком, додайте в форму.
- Випікайте 45-55 хвилин або до сухої зубочистки.
- Вийміть з духовки і дайте пирогу охолонути у формі протягом 10 хвилин. Проведіть ножем уздовж бортів форми, щоб відокремити пиріг від стінок.
Як подавати чорничний пиріг
Перекладіть на тарілку і посипте просіяною цукровою пудрою.
Дивіться відео про властивості чорниці:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити вафельний торт зі згущеним молоком і чорницею. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами варення з чорниці.