Сезон полуниці в розпалі і треба встигнути максимально нею насолодитися. Ця ягода прекрасна в десертах, наприклад, якщо приготувати її в шоколаді – це швидко і просто. Особлива вона, коли опиняється у випічці, насамперед у пирогах. І щоб сповна скористатися сезоном цієї ягоди, експериментуйте і застосовуйте її в різних проявах. Лише 40 хвилин – і красивий, ароматний пиріг у вас на столі. Рецепт якого – нижче.
Пиріг з полуницею на кефірі – рецепт
Інгредієнти для тіста:
- Борошно пшеничне – 250 г
- Масло вершкове (розтопити) – 50 г
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 100 г
- Кефір – 120 мл
- Сіль – щіпка
- Розпушувач – 10 г
- Полуниця – 150 г
Спосіб приготування:
- Збити яйця з цукром, додати розтоплене вершкове масло і добре перемішати, потім – кефір і знову перемішати.
- Додати сіль, борошно і розпушувач і перемішати до однорідної маси.
- Змастити форму вершковим маслом, викласти тісто і зверху, трохи всередину тіста, покласти полуницю.
- Випікати за 200 градусів 40-45 хвилин. Прикрасити полуницею і цукровою пудрою.
У нашому новому кулінарному шоу "З'ЇЖ ЦЕ" відбулися дружні посиденьки з нідерландським дипломатом Людовиком Смоором. Він розповів, чи подобається йому українська їжа, як правильно їсти оселедець та що таке "Цьонге-йонге-йонге".
Тут зібрані рецепти ще 5 несподіваних страв з полуницею.
Читайте також:
- Бісквіт "Женуаз" – дізнаємося, за що його цінують у Франції і запишемо рецепт
- Янгольський бісквіт, або Їжа янголів – чому його так називають і як спекти
- Шифоновий бісквіт – як спекти найповітрянішу та найніжнішу випічку
- Бісквіт або торт "Вікторія" – рецепт королівського десерту, якому понад 200 років
- Ваш бісквіт погано спікся? Ось 5 помилок під час випікання