Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Пиріг "Зебра": рецепт на кефірі в духовці

Готуємо пиріг "Зебра" без сметани

Пиріг "Зебра" на кефірі
Пиріг "Зебра" на кефірі
Фото: Depositphotos

Пиріг "Зебра" готується з двох видів тіста : Ванільного і шоколадного. Воно викладається в форму по черзі, утворюючи характерний візерунок.

Дивіться відео, ніж корисно какао для здоров'я:

Цей смачний мармуровий пиріг можна спекти на сімейне чаювання і для святкового столу. Він дуже простий у приготуванні, приємно здивує гостей і порадує домашніх.

Пиріг "Зебра" на кефірі

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

  • 319 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 1 стакан кефіру (бажано жирного)
  • 1 стакан цукрового піску
  • 100 г масла або маргарину
  • 2-2,5 ст. л. порошку какао
  • 1,5 ч. л. екстракту ванілі (за бажанням)
  • 0,5 ч. л. харчової соди
  • 3 склянки борошна

Спосіб приготування:

  1. Розбити яйця в миску і змішати міксером з цукром до його повного розчинення.
  2. Додати тепле розм'якшене масло. Можна розтопити його в мікрохвильовій печі або на водяній бані, не доводячи до кипіння.
  3. Збити масло з яйцями. Вилити до яєць кефір. Буде краще, якщо він попередньо постоїть півгодини при кімнатній температурі.
  4. Додати в суміш харчову соду. Гасити її оцтом не потрібно.
  5. Невеликими порціями всипати борошно, кожен раз добре перемішуючи.
  6. Готове тісто має нагадувати по консистенції густу сметану.
  7. Розділити тісто на дві частини. В одну з частин додати какао і перемішати.
  8. Підготувати форму. Взяти ложку і, кожного разу точно в центр, виливати по черзі по ложці то світлого, то шоколадного тіста.
  9. Тепер зубочисткою зробити кілька смужок – провести від середини до бортикам. Потім провести зубочисткою між цими смужками, але в іншому напрямку – від бортиків до центру.
  10. Випікати пиріг "Зебра" на кефірі при температурі 180 °С близько 35-40 хвилин.
  11. Перевірити на готовність, проткнув сухий зубочисткою по центру. Якщо вона залишається сухою – пиріг готовий.
  12. Витягніть готовий десерт з духовки, тонким ножем обережно відокремте його від стінок форми і переверніть на решітку. Переверніть пиріг денцем вниз і дайте охолонути.
  13. При бажанні можна посипати верх "Зебри" цукровою пудрою або полити її шоколадною глазур'ю.

Як зробити глазур для пирога "Зебра"

Змішайте в сотейнику 2 столові ложки какао-порошку, 2-3 ст.л. цукру, 2 столові ложки молока. Нагрійте, помішуючи, щоб цукор розчинився. В кінці додайте 50 г вершкового масла і розмішайте.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами солодкої випічки на кефірі .

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів