Класичне тістечко "Картопля" готується із залишків і обрізків бісквіта, змішаних з масляним кремом. Готовий десерт покривають шоколадною глазур'ю або посипають какао-порошком, колотими горіхами або цукровою пудрою.
Дивіться відео, як приготувати шоколадні тістечка без цукру:
Тістечко "Картопля" зі згущеним молоком
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 340 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- 4 яйця
- 1 склянка борошна
- 1 склянка цукру
Для крему:
- 1 пачка вершкового масла (200 г)
- Згущене молоко – 8-10 ст.л.
- 1 -2 ст.л. коньяку
- 1 ч.л. ванілі
- 4 ст.л. какао-порошку
- Мелені горіхи – за бажанням
Для посипання:
- Какао
- Цукрова пудра
- Колоті горіхи
- Кокосова стружка
Спосіб приготування:
- Білки збити в міцну піну з половиною цукру.
- Яєчні жовтки розтерти з половиною цукру до білого кольору.
- Змішати з борошном (і при необхідності – з крохмалем) і обережно ввести 1/3 білкової піни. Після цього маса стане рідшою і в неї вже легше вмішувати білки, що залишилися – перемішувати потрібно не круговими рухами, а піднімаючи знизу вгору. Перекласти у форму.
- Духовку попередньо нагріти до 200 ° C, поставити форму з бісквітом. Випікати 20-25 хвилин.
- Бісквітне тісто охолодити, потім натерти, подрібнити в блендері або пропустити через м'ясорубку.
- Розм'якшене вершкове масло збити міксером, додати згущене молоко, какао, коньяк, ваніль, знову збити до однорідної консистенції.
- Поступово ввести бісквітну крихту, перемішати і сформувати однакові тістечка.
Як прикрасити тістечка
Можна посипати "Картоплю" какао, цукровою пудрою, кокосовою стружкою або колотими горіхами, а також покрити її шоколадною глазур'ю.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати дієтичну шарлотку від кондитера Марини Іванченко. "Сьогодні" також ділилися рецептом мигдальних тістечок без цукру .