I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Плацинди з гарбузом і бринзою: як приготувати в духовці

Рецепт коржів із сирного тіста з гарбузом і сиром

Плацинди – вид пирога, який нагадує плоский корж. Ця страва характерна для молдавської, румунської та української кухонь. Найпопулярніші начинки для плацинди – з бринзи із зеленню або з гарбуза.

Дивіться відео, як зробити хрусткі бутерброди в лаваші:

Реклама

В якості наповнювача також використовують нашатковану капусту, сир солодкий або солоний, картоплю, нарізане дрібними кубиками м'ясо, яблука.

Читайте також:

Реклама

Плацинди з гарбузом і бринзою

Час приготування:

  • 2 години

калорійність:

Реклама
  • 510 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 200 мл молочної сироватки
  • 80 г м'якого сиру
  • 1 ч. л. солі
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1/2 ч. л. соди

Для начинки:

  • 1,5 кг очищеного гарбуза
  • 300 г овечої бринзи
  • 5-6 ч. л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Змішати борошно, сіль і соду. Додати всі інші інгредієнти і замісити тісто. Сформувати з нього кулю, загорнути його в харчову плівку і покласти на 1 годину в холодильник.
  2. Тісто дістати з холодильника і розділити на 10 рівних частин.
  3. Кожну частину розкачати в коло діаметром 25-28 см, змастити олією.
  4. Для начинки гарбуз натерти на крупній тертці, змішати з цукром. Кількість цукру залежить від солодкості гарбуза. Бринзу розділити на 10 рівних частин.
  5. На тісто викласти тертий гарбуз, відступивши від краю на 3-4 см. Поверх гарбуза розкришити один з 10 шматочків бринзи.
  6. Краї тесту, злегка витягаючи, загорнути наверх як конверт і притиснути злегка рукою, щоб краї не розійшлися.
  7. Випікати плацинди в розігрітій до 180 °С духовці близько 15-20 хвилин.
  8. Гарячі плацинди гарбузом і бринзою викласти на решітку й остудити.

Секрети приготування начинки для плацинди

  • Обирайте мускатний гарбуз – він найсолодший та найароматніший;
  • До начинки можна додати трохи рубаної зелені – наприклад, петрушки або м'яти;
  • Якщо вам попалася дуже солона бринза, потрібно вимочити її у воді або в молоці протягом декількох годин. Але найкраще "забирає" сіль молочна сироватка. Сир слід попередньо розрізати на пластини товщиною близько 3 см. Рідину потрібно міняти кожні 2 години, пробуючи бринзу на смак.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати вертуту c гарбузом, родзинками і горіхами . "Сьогодні" також ділилися рецептом вертути з яблуками по-одеськи.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти