На туриста, який хоче познайомитися з традиційною кухнею інших країн, на кожному кроці чекають неприємності: якщо не обрахують, то подадуть щось милозвучне, але неїстівне.
Так, добре відомо, що рідкісні кухарі вміють готувати фугу – вкрай отруйну рибу. У ній міститься тетродотоксин, який в 1000 разів сильніше ціаніду. Щорічно в Японії цей делікатес стає причиною мінімум 10 смертей. Складно сказати, заради чого люди готові так ризикувати: чи дійсно риба така смачна, або залучає драйв від небезпечної трапези.
Ще один дивний делікатес – популярний в Кореї восьминіг Сан Нак Джі. Його подають живим, і головний принцип досвідчених – відкусити великий шматок так, щоб щупальця, які продовжують ворушитися, не присмокталися до горла і не стали причиною задухи.
А ось сир "Касу Марцу", батьківщиною якого є Сардинія, виготовляється з овечого молока, в якому заводяться личинки сирної мухи. Їсти його треба обережно виймаючи личинок. Заздалегідь їх не виймають, адже це знак якості: в поганому продукті личинки не живуть.
Павук а-пінг подається в Камбоджі як традиційне блюдо. Від отрути цього тарантула в рік гинуть кілька людей, більшість з них – туристи.
Втім, і цілком їстівні продукти можуть зіпсувати обід. Так, в середині січня цього року чотирьом японським студентам у венеціанському ресторані виставили рахунок на € 1100 за три стейка і порцію смаженої риби. В меню вартість страв була вказана з розрахунку за 100 г, але туристи на це не звернули уваги.
Після звернення в поліцію і ЗМІ справа майже обернулася міжнародним скандалом. Але мер Венеції публічно вибачився перед японцями. А проведене розслідування виявило численні скарги на цей заклад. В результаті рестораторові належить виплатити € 19500 штрафу.
Правда, на два місяці раніше в тій же Венеції британським туристам не тільки відмовили в розгляді, а й дорікнули незнанням мови. Той же мер порекомендував іноземцям не дивуватися, якщо їх обрахують. Тому вивчайте мови, будьте обережні з делікатесами і – смачного!
Нагадаємо, раніше ми повідомляли, щоамериканка з'їла 500 крилець за 30 хлилин,
Також були названі найнебезпечніші продукти, що викликають рак.
Про те, як створити вишукану страву зі звичайних продуктів, дивіться у відео-сюжеті::