Традиційні курячі котлети можна зробити корисніше, якщо запекти їх духовці, додавши в фарш подрібнені суцвіття броколі.
Дивіться відео, що в складі заморожених котлет:
Курячі котлети поєднуються практично з будь-яким гарніром, так що не доведеться довго думати, що приготувати на обід або вечерю.
Курячі котлети з брокколі та сиром
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 125 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 400 г курячого фаршу
- 200 г брокколі
- 50 г твердого сиру
- 100 г сметани
- 1 яйце
- 4 ст. л. панірувальних сухарів або хлібних крихт
- 1-2 зубчики часнику
- 2 ст. л. олії
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Броколі помити і розібрати на суцвіття. Кинути в киплячу підсолену воду і варити п'ять-сім хвилин від моменту повторного закипання. Відкинути на друшляк, трохи остудити і нарізати на більш дрібні шматочки.
- Твердий сир натерти на дрібній тертці.
- Часник почистити, розчавити і змішати з фаршем, сиром, яйцем, столовою ложкою сметани, сухарями і броколі. Посолити, поперчити і поставити в холодильник на 15 хвилин.
- Дістати суміш з холодильника і сформувати котлети. Викласти їх на деко, змащене маслом. Готувати 20 хвилин при 180 °С.
- Змастити котлети сметаною і запікати ще 10 хвилин. Подавати разом з рисом, макаронами або картопляним пюре.
Корисні поради
- Фарш бажано приготувати в домашніх умовах;
- Сухарі можна замінити розкришеними несолодкими крекерами;
- Курячі котлети годі й запікати, а посмажити. В цьому випадку їх слід обов'язково викласти на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячі котлети з грибами . "Сьогодні" також ділилися рецептом котлет з курки на пару .