Яблучний кекс виходить дуже ароматним, з запахом кориці і горіхів. Він прикрасить ваше чаювання в дощовий і холодний день.
Дивіться відео, як зробити солодкий гарбузовий хліб:
Така випічка ще й корисна: вершкове масло в ній замінюється рослинним, борошно використовується цільнозернове. У складі є овочі, фрукти і горіхи.
Цільнозерновий кекс з яблуком, цукіні, морквою і горіхами
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 1 стакан цільнозерновий борошна (близько 140 г)
- 3/4 стакан цукру (150 г)
- 2 ч.л. меленої кориці
- 1 ч.л. соди або розпушувача
- 1/4 ч.л. солі
- 1/2 склянки тертого яблука без шкірки
- 1/2 склянки тертої моркви
- 1/2 склянки тертого цукіні
- 1/2 склянки рубаних волоських горіхів
- 1/4 склянки рослинного масла (60 мл)
- 1/4 склянки кефіру або пахти (60 мл)
- 2 яйця
Спосіб приготування:
- У велику миску просіяти борошно, додати цукор, корицю, розпушувач і сіль, перемішати.
- Натерті на крупній тертці моркву, цукіні і яблуко злегка віджати і додати до борошняної суміші. Всипати горіхи і все перемішати.
- В окремій мисці злегка збити виделкою яйця, влити олію і кефір, продовжувати збивати ще секунд 30. Вилити рідку суміш до борошняної, перемішати.
- Розігріти духовку до 175 °С. Форму для випічки розміром 10 на 20 см вистелити пекарським папером. Вилити у форму тісто і випікати протягом 50 хвилин.
- Перевірити готовність можна за допомогою зубочистки, при проколюванні середній частині кексу вона повинна залишатися чистою.
- Готовий кекс злегка остудити на решітці, не виймаючи з форми. Через 10-15 хвилин акуратно витягнути з ємності, остаточно остудити на решітці.
- Нарізати кекс на скибочки в повністю охолодженому вигляді.
Корисна порада
Готовий кекс можна присипати просіяного цукровою пудрою або покрити глазур'ю: білковою, цукровою, шоколадною.
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом яблучного штруделя . Крім цього, ми розповідали, як спекти пісний яблучний пиріг .