Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Корисний осінній кекс з яблуками, горіхами і морквою

Рецепт смачної домашньої випічки до чаю

Кекс з яблуками і морквою
Кекс з яблуками і морквою
Фото: Depositphotos

Яблучний кекс виходить дуже ароматним, з запахом кориці і горіхів. Він прикрасить ваше чаювання в дощовий і холодний день.

Дивіться відео, як зробити солодкий гарбузовий хліб:

Така випічка ще й корисна: вершкове масло в ній замінюється рослинним, борошно використовується цільнозернове. У складі є овочі, фрукти і горіхи.

Цільнозерновий кекс з яблуком, цукіні, морквою і горіхами

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 1 стакан цільнозерновий борошна (близько 140 г)
  • 3/4 стакан цукру (150 г)
  • 2 ч.л. меленої кориці
  • 1 ч.л. соди або розпушувача
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1/2 склянки тертого яблука без шкірки
  • 1/2 склянки тертої моркви
  • 1/2 склянки тертого цукіні
  • 1/2 склянки рубаних волоських горіхів
  • 1/4 склянки рослинного масла (60 мл)
  • 1/4 склянки кефіру або пахти (60 мл)
  • 2 яйця

Спосіб приготування:

  1. У велику миску просіяти борошно, додати цукор, корицю, розпушувач і сіль, перемішати.
  2. Натерті на крупній тертці моркву, цукіні і яблуко злегка віджати і додати до борошняної суміші. Всипати горіхи і все перемішати.
  3. В окремій мисці злегка збити виделкою яйця, влити олію і кефір, продовжувати збивати ще секунд 30. Вилити рідку суміш до борошняної, перемішати.
  4. Розігріти духовку до 175 °С. Форму для випічки розміром 10 на 20 см вистелити пекарським папером. Вилити у форму тісто і випікати протягом 50 хвилин.
  5. Перевірити готовність можна за допомогою зубочистки, при проколюванні середній частині кексу вона повинна залишатися чистою.
  6. Готовий кекс злегка остудити на решітці, не виймаючи з форми. Через 10-15 хвилин акуратно витягнути з ємності, остаточно остудити на решітці.
  7. Нарізати кекс на скибочки в повністю охолодженому вигляді.

Корисна порада

Готовий кекс можна присипати просіяного цукровою пудрою або покрити глазур'ю: білковою, цукровою, шоколадною.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом яблучного штруделя . Крім цього, ми розповідали, як спекти пісний яблучний пиріг .

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів