Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Корисний салат з кіноа, курячою грудкою і овочами

Рецепт смачного салату з кіноа з куркою і овочами

Салат з кіноа
Салат з кіноа
Фото: Pixabay

Кіноа – суперфуд і відмінне джерело вітамінів . Цю крупу додають в супи, салати, випічку і десерти.

Дивіться відео і дізнайтеся, що корисніше – гречка або киноа:

Ми радимо приготувати смачний і корисний салат з кіноа з додаванням курячого філе, стручкової квасолі, помідорів чері і прянощів.

Салат з кіноа, овочів і курки

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 194 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 150 г свіжих або маринованих томатів черрі
  • 150 г відвареної стручкової квасолі
  • 180 г курячої грудки
  • 1/2 шт. лимона
  • 80 г кіноа
  • 2 ст. л. кунжутного масла
  • 8 г кінзи
  • 1 паличка кориці
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч.л. суміші спецій (паприка, кориця, коріандр)
  • Цедра лимона – за смаком
  • 2 лаврові листки
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. У киплячу воду відправте лавровий лист і цедру лимона.
  2. З'єднайте в ступці коріандр, чорний перець, корицю, паприку, перемішайте.
  3. Курячі грудки розрізати вздовж навпіл і злегка відбийте, натріть спеціями, збризніть кунжутним маслом і посоліть.
  4. Поставте варитися кіноа.
  5. У цей момент обсмажте курячу грудку з усіх боків з зубчиком часнику.
  6. Посоліть кіноа, перемішайте. Витягніть з сотейник цедру лимона, лаврове листя.
  7. Зніміть курку, наріжте скибочками.
  8. Змішайте в мисці кіноа, курку, квасоля, томати черрі, заправте кунжутним маслом і ретельно перемішайте.
  9. Викладіть кіноа з овочами на тарілку, зверху покладіть курячу грудку, прикрасьте свіжою кінзою, збризніть кунжутним маслом.

Як правильно варити стручкову квасолю

Налити у велику каструлю воду і довести її до кипіння. Квасолю помити і, якщо потрібно, розрізати на шматочки. Покласти її в каструлю, посолити і швидко довести до кипіння. Кришкою накривати не треба.

Свіжу квасолю слід варити 8 хвилин, заморожену – 8 хвилин з моменту закипання води. Потім відкинути на друшляк і обдати струменем крижаної води.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати фарширований гарбуз з кіноа .

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів