Кіноа – суперфуд і відмінне джерело вітамінів . Цю крупу додають в супи, салати, випічку і десерти.
Дивіться відео і дізнайтеся, що корисніше – гречка або киноа:
Ми радимо приготувати смачний і корисний салат з кіноа з додаванням курячого філе, стручкової квасолі, помідорів чері і прянощів.
Салат з кіноа, овочів і курки
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 194 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 150 г свіжих або маринованих томатів черрі
- 150 г відвареної стручкової квасолі
- 180 г курячої грудки
- 1/2 шт. лимона
- 80 г кіноа
- 2 ст. л. кунжутного масла
- 8 г кінзи
- 1 паличка кориці
- 1 зубчик часнику
- 1 ч.л. суміші спецій (паприка, кориця, коріандр)
- Цедра лимона – за смаком
- 2 лаврові листки
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- У киплячу воду відправте лавровий лист і цедру лимона.
- З'єднайте в ступці коріандр, чорний перець, корицю, паприку, перемішайте.
- Курячі грудки розрізати вздовж навпіл і злегка відбийте, натріть спеціями, збризніть кунжутним маслом і посоліть.
- Поставте варитися кіноа.
- У цей момент обсмажте курячу грудку з усіх боків з зубчиком часнику.
- Посоліть кіноа, перемішайте. Витягніть з сотейник цедру лимона, лаврове листя.
- Зніміть курку, наріжте скибочками.
- Змішайте в мисці кіноа, курку, квасоля, томати черрі, заправте кунжутним маслом і ретельно перемішайте.
- Викладіть кіноа з овочами на тарілку, зверху покладіть курячу грудку, прикрасьте свіжою кінзою, збризніть кунжутним маслом.
Як правильно варити стручкову квасолю
Налити у велику каструлю воду і довести її до кипіння. Квасолю помити і, якщо потрібно, розрізати на шматочки. Покласти її в каструлю, посолити і швидко довести до кипіння. Кришкою накривати не треба.
Свіжу квасолю слід варити 8 хвилин, заморожену – 8 хвилин з моменту закипання води. Потім відкинути на друшляк і обдати струменем крижаної води.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати фарширований гарбуз з кіноа .