Офіційний постачальник чаю королеви Єлизавети ІІ поділився секретами приготування ідеального напою. Англійська фірма Twinings постачає британську монархію чаєм з 1837 року, коли його вперше оцінила королева Вікторія.
"З тих пір і до сьогоднішнього дня ми маємо честь поставляти чай королівської сім'ї", – сказав Стівен Твінінг, директор з корпоративних комунікацій бренду, в інтерв'ю для журналу Town & Country.
І хоча він не став називати улюблений напій Її Величності, Твінінг все ж розповів, як заварити ідеальний чорний чай, пояснивши, що хитрість полягає в тому, щоб дати напою настоятися хоча б чотири хвилини. Крім цього, потрібно обов'язково прогріти чайник для заварювання окропом, а потім злити цю рідину.
У чайник треба налити свіжу холодну воду, довести її до точки кипіння, а потім негайно залити водою чайний пакетик. За словами Твінінга, якщо занадто довго кип'ятити воду, смак напою вийде "пласким".
Стівен також наполягає на тому, що чай не можна оцінювати за зовнішнім виглядом. "Колір з'являється швидше, але для появи аромату потрібно трохи більше часу", – запевняє представник бренду.
Рекомендований компанією час заварювання чаю становить чотири хвилини, але представники бренду нагадують: "Краща чашка чаю – це та, яка вам подобається найбільше".
Дивіться відео про гастрономічні звички королеви Єлизавети ІІ:
А якщо ви п'єте чай з молоком, Твінінг радить наливати спочатку молоко, а потім чай.
"Це дозволяє молоку охолодити чай, а не чаю нагріти молоко", – йдеться в повідомленні.
Підтверджуючи, що компанія як і раніше має кілька королівських ордерів, Стівен додав: "Головним правилом ведення бізнесу з королівськими родинами, звичайно ж, є конфіденційність".
Ордер від королеви означає, що компанія поставляла їй і її сім'ї деякі зі своїх продуктів протягом як мінімум п'яти років з семи і зазвичай розглядається як знак якості.
Ходять чутки, що улюблений чай королеви – це Ерл Грей з невеликою кількістю молока і без цукру.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як заварювати чай матча, а також розповідали про користь і шкоду чорного чаю.