Різдвяний піст 2019-2020 пройде з 28 листопада по 6 січня. У цей час не можна їсти м'ясо, молоко і яйця, зате дозволені овочі, фрукти, гриби, бобові та крупи.
Дивіться відео, як приготувати галети з ягодами:
Ми розповімо, як спекти пісну галету з грибами. Це ситний і смачний пиріг, який можна приготувати на сніданок.
Галета з грибами та цибулею
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 153 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для начинки:
- Свіжі печериці
- Сушені білі гриби
- Ріпчаста цибуля
- Листочки чебрецю – за смаком
- Сіль і перець – за смаком
Для тесту:
- Оливкова олія – 130 г
- Вода (кімнатної температури) – 150 г
- Сіль – 1/4 ч.л.
- Борошно – 350 г
Спосіб приготування:
- Зробити начинку. Добре промити гриби. Після цього білі замочити у воді до м'якості, печериці просто обсушити.
- На розігрітій сководе обсмажити цибулю з олією до золотистого кольору, перекласти на тарілку.
- На сильному вогні обсмажити печериці та білі гриби, з'єднати з цибулею, посолити і додати чебрець. За бажанням поперчити.
- Нагріти майже до кипіння в товстостінній великій каструлі олію.
- Замісити тісто. Відміряти потрібну кількість борошна і висипати все кількість одночасно в каструлю з маслом, зняту з вогню. Швидко розмішати лопаткою. У вас вийде щось на зразок крихти. Акуратно – суміш гаряча.
- Підливаючи воду з сіллю, замісити тісто. Спочатку лопаткою, так як спочатку суміш буде дуже гарячою, потім можна перекласти всі в іншу ємність (холодну) або замісити тісто прямо на столі.
- Розігріти духовку до 190-200 ºС.
- Розкачати тісто на пекарської папері.
- В середину викласти начинку, відступивши від краю 2-2,5 см. Краї тіста підігнути або защипнути.
- Разом з папером акуратно перекласти готову галету на деко і випікати близько 40-50 хвилин.
- Свіжоспечену галету перекласти на решітку, щоб вона охолола.
З якими начинками можна приготувати галету
В пісну галету можна додавати практично будь-які овочі, фрукти і ягоди. Хороші варіанти овочевої начинки – баклажани, помідори, цукіні, болгарський перець. Фруктової – груші, яблука, персики, сливи. З ягід можна додати полуницю, чорницю, малину, вишню.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати борщ без м'яса з квасолею і грибами .