Великий піст в 2020 році розпочався 2 березня і триватиме до 18 квітня. Протягом цього періоду церковний статут забороняє вживати в їжу м'ясо, птицю, молочні продукти і яйця. Рибу можна їсти лише в деякі дні.
Ми пропонуємо зробити на обід смачні овочеві котлети з картопляного пюре і броколі. Вони допоможуть урізноманітнити ваше меню під час посту.
Овочеві котлети з картоплі і броколі
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 262 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 500 г вареної картоплі
- 300 г броколі
- Цибуля зелена – кілька стебел
- Кріп – кілька гілочок
- Сіль за смаком
- Борошно – для панірування
- Кунжут – для панірування
- Олія – для смаження
Спосіб приготування:
- Капусту броколі бланшувати в киплячій воді протягом п'яти хвилин. Відкинути на друшляк. Нарізати на шматочки.
- Відварну картоплю розім'яти за допомогою вилки.
- Змішати у великій мисці картоплю, брокколі і сіль.
- Зелену цибулю і кріп подрібнити, додати в картопляно-капустяну суміш і добре перемішати. Сформувати кульки.
- Борошно з'єднати з кунжутом і обваляти кожну кульку в отриманій суміші.
- Обсмажити котлети на розігрітій з маслом сковороді з кожного боку до золотистої скоринки.
- Подавати з овочами. За бажанням полити пісним майонезом .
Корисна порада
Овочеві котлети можна не обсмажувати, а запекти в розігрітій до 180 ° С духовці протягом 15 хвилин.
Дивіться відео, що входить до складу заморожених котлет:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами пісних котлет на будь-який смак .