Великий піст в 2020 році розпочався 2 березня і закінчиться 18 квітня, перед Великоднем. Протягом семи тижнів православним не можна вживати будь-які продукти тваринного походження. Винятки роблять для хворих, вагітних і дітей.
Лаваш з начинкою з запечених овочів за рецептом Юлії Висоцької – відмінна ідея для пісного сніданку. Якщо ви приготуєте овочі напередодні, то вранці зробите рулет за лічені хвилини.
Лаваш із солодким перцем, гарбузом та авокадо
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 501 ккал на порцію
Інгредієнти:
- Тонкий лаваш – 1 шт.
- Гарбуз – 300 г
- Перець солодкий червоний – 1 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Буряк – 100 г кг
- Лук червоний – 1 шт.
- Тархун – 1 пучок
- Часник – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Оливкова олія – 20 мл
- Кмин – 5 г
- Коріандр насіння – 5 г
- Перець чорний мелений – 5 г
- Сіль морська – 5 г
Дивіться відео, як зробити хрусткі конвертики з лаваша:
Спосіб приготування:
- Духовку попередньо розігріти до 180-200 ° С.
- Часник почистити і дрібно порубати.
- Оливкову олія змішати з часником, кмином, перцем і насінням коріандру.
- Буряк натерти маринадом, загорнути у фольгу і запікати в розігрітій духовці 20-40 хвилин (в залежності від розміру буряка), а потім почистити.
- Так само натерти маринадом і запекти гарбуз, тільки перед тим, як він буде повністю готовий, розгорнути фольгу і помістити її під гриль, щоб вийшла золотава скоринка.
- Перець запекти в духовці до готовності, покласти в каструлю, закрити кришкою і залишити на кілька хвилин, а потім зняти з нього шкірку.
- Цибулю почистити, нарізати півкільцями і обшпарити окропом, щоб вийшла гіркота.
- Буряк, солодкий перець і гарбуз нарізати смужками.
- Лаваш розгорнути, ближче до одного краю викласти нарізані буряки, гарбузи і перець, посолити, поперчити.
- Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку, ложкою вийняти м'якоть з однієї половинки на тарілку, полити соком лимона, посолити і поперчити.
- Іншу половинку авокадо розім'яти і викласти зверху.
- Додати тархун, нарізану цибулю і акуратно згорнути лаваш конвертом.
Порада від Юлії Висоцької
Запікати овочі для такого лаваша краще напередодні. А ще можна зробити його з морквою, бататом, в'яленими помідорами або додати селеру, цвітну капусту і огірок – вийде хрустка начинка. Замість лаваша можна взяти тортільї, а спеції додайте будь-які, які вам подобаються!
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити рулет з лаваша з рибними консервами . "Сьогодні" також ділилися рецептом лаваша з грибами .