Новий рік 2020 настане зовсім скоро. Якщо ви шукаєте прості і смачні салати на свято, зверніть увагу на наші рецепти. Вони стануть в нагоді тим, хто хоче замінити традиційні страви на щось новеньке і легке.
Дивіться відео, як прикрасити класичні салати на Новий рік:
Дуже смачні салати без майонезу обов'язково сподобаються вам і вашим гостям.
Салат з креветок і авокадо на Новий рік
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 150 г креветок (розморожених)
- 1 авокадо
- 6 перепелиних яєць
- 1 огірок
- Листя салату
- Сіль за смаком
- Чорний перець – за смаком
- 1 ст. л. лимонного соку
- 2 ст. л. оливкового масла
Спосіб приготування:
- Очищені креветки підрум'яньте на добре розігрітій сковороді з додаванням 1 ст. л. масла.
- Яйця відварити і очистіть. М'якоть авокадо наріжте невеликими кубиками, огірок – тонкими кільцями.
- Викладіть на блюдо листя салату, потім розкладіть скибочки огірка, кубики авокадо, половинки перепелиних яєць і підсмажені креветки.
- Полийте салат заправкою з лимонного соку, що залишився оливкового масла, солі і перцю.
Новорічний салат з куркою і грейпфрутом
Час приготування:
- 1 годину
Інгредієнти:
- 2 рожевих грейпфрута
- 300 г картоплі
- 400 г курячого філе
- 1 ч.л. зернистої гірчиці
- 2 ст.л. оливкового масла
- Сіль перець
- Листовий салат – для подачі
Спосіб приготування:
- Очистити від цедри грейпфрут, видаливши білу плівку, вирізати з нього часточки, таким чином, щоб повністю видалити перегородки. Сік, що виділився зібрати в невелику ємність. Підготовлені часточки прибрати в холодильник.
- Філе грудки замаринувати в суміші грейпфрутового соку і гірчиці протягом 15-20 хвилин, залишивши 1 ложку соку для салатної заправки.
- За цей час відварити картоплю цілком у киплячій підсоленій воді до м'якості. Потім залити холодною водою, остудити, очистити від шкірки.
- Обсушити куряче філе, посолити, поперчити, потім обсмажити з обох боків до готовності на сковороді (звичайній або гриль).
- Картоплю порізати на частини, змішати з часточками грейпфрута, порізаними навпіл, заправити сумішшю грейпфрутового соку, оливкової олії, солі і перцю.
- Куряче філе порізати пластинками.
- На тарілку сервіровки викласти листовий салат, картопля з грейпфрутом, зверху помістити шматочки курячого філе. Дати настоятися 10-15 хвилин і подавати.
Салат з оселедцем на Новий рік від Юлії Висоцької
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
Для заправки:
- Половина лимона
- 4 ст. л. соняшникової олії
- 1 щіпка меленого чорного перцю
- 1 щіпка морської солі
Для салату:
- 1 велика жирна оселедець
- 10 перепелиних яєць
- 1 пучок листового салату
- 1 пучок зеленої цибулі
- 50 г пармезану
Спосіб приготування:
- Перепелині яйця зварити круто, залити холодною водою, а потім акуратно очистити від шкаралупи і розрізати навпіл.
- Оселедець почистити і нарізати невеликими шматочками.
- Салат і зелена цибуля порізати дрібно.
- Сир натерти на тертці.
- Викласти салат на велику тарілку, зверху розкласти половинки яєць і шматочки оселедця. Посипати зеленою цибулею і натертим сиром.
- З половинки лимона вичавити сік.
- Приготувати заправку, змішавши соняшникову олію з лимонним соком, сіллю і перцем.
- Полити салат заправкою, перемішувати не потрібно.
Теплий салат з печінки і винограду
Час приготування:
- 25 хвилин
Інгредієнти:
- 4 тонких смужки бекону
- 1 столова ложка оливкової олії
- 250 г курячої печінки (близько 6 шт.)
- 125 г міксу бебі-шпинату з крес-салатом
- Сіль і чорний перець
- 2 ч.л. червоного винного оцту
- 1 ст.л. олії волоського горіха або фундука
- 150 г винограду без кісточок
Спосіб приготування:
- Обсмажте тонко нарізаний бекон в оливковій олії протягом 5-7 хвилин до утворення хрусткої скоринки, часто помішуючи.
- Тим часом розділіть кожну печінку на дві частини, видаліть зайвий жир і плівки. Потім розріжте кожну частину навпіл.
- Розділіть попередньо помиті шпинат і крес-салат між чотирма тарілками, посипте сіллю і перцем.
- Перекладіть хрусткий бекон на одну сторону сковороди і обсмажте курячу печінку протягом 5-6 хвилин на середньому вогні, часто перевертаючи, до коричневого кольору. Усередині печінка повинна залишатися злегка рожевою.
- Розділіть печінку між салатним тарілками.
- Додайте оцет в гарячу сковороду і дайте йому побулькати протягом декількох секунд, потім зніміть з вогню і додайте горіхову олію.
- Полийте салат і печінку заправкою разом з шматочками бекону. Посипте виноградом і подавайте разом з хрустким хлібом.
Веганські новорічний салат з тофу з морквою і апельсинами
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 500 г твердого тофу
- 10-12 дрібних солодких морквин
- 3-4 зубчики часнику
- 1 ч. л. кумина
- 2 ст. л. оливкового масла
- 1 ст. л. пелюсток мигдалю
- Сіль
Для заправки:
- Сік 1 апельсина
- Сік 1/2 лимона
- 1 ч .л. гострої гірчиці
- 2 ч. л. свіжого тертого імбиру
- 3 ст. л. апельсинового конфітюру або меду
- 1/2 ч. л. пластівців сушеного перцю чилі
- Салатні листя для подачі
Спосіб приготування:
- Моркву вимити, почистити, нарізати брусочками. Обсмажувати на сковороді з ложкою оливкової олії протягом 2-3 хвилин. Потім додати кумін і розрізаний навпіл часник, посолити і готувати ще 2-3 хвилини. Відставити моркву в тепле місце.
- Окремо обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору пластівці мигдалю.
- Приготувати заправку. У невеликій сковороді або сотейнику довести до кипіння апельсиновий і лимонний сік, додати тертий імбир, зменшити вогонь. Потім додати гірчицю, апельсиновий конфітюр, пластівці чилі і ретельно перемішати. Готувати на маленькому вогні до загусання 4-5 хвилин.
- Тофу розрізати на прямокутні шматочки товщиною 1 см. Змастити оливковою олією і обсмажити на добре розігрітій сухій сковороді до рум'яності з обох сторін.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат "Соняшник" на Новий рік . "Сьогодні" також ділилися рецептами салату "Грибна поляна" .