Ситний м'ясний салат з цікавим поєднанням смаків стане прекрасною альтернативою олів'є на Новий рік. Він готується з курячого філе, яєць, зелені, сиру і винограду. Останній надає страві свіжу нотку.
Дивіться відео, як приготувати Кобб салат:
Салат з куркою і виноградом
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 126 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Салатне листя – кілька штук
- Куряче філе – 1 шт.
- Курячі яйця – 2-3 шт.
- Твердий сир – 50 г
- Зелений виноград – жменя
- Майонез або йогурт – для заправки
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Куряче філе відварити у воді з додаванням спецій. Остудити і розібрати на волокна.
- Яйця відварити, остудити і почистити. Розрізати на дольки.
- Салатні листя помити, обсушити і викласти на тарілку.
- Зверху викласти куряче філе, шматочки варених яєць і виноград без кісточок (великі виноградини варто розрізати навпіл).
- Посипати тертим сиром, полити майонезом або йогуртом. Приправити салат до смаку.
Корисна порада
Куряче філе для салату можна не варити, а запекти або обсмажити на сковороді.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати салат "Тіффані" з куркою і виноградом. "Сьогодні" також писали, як приготувати салат з курячої печінки з яблуками і медом .