Завдяки рівномірному нагріванню сирна запіканка в мультиварці виходить особливо пишною і повітряною. Для приготування потрібен тільки якісний сир: жирний, свіжий і не занадто сухий, в ідеалі – домашній.
Якщо ви хочете приготувати сирну запіканку без сметани, додайте замість неї йогурт, вершки або молоко.
Сирна запіканка в мультиварці як в садку
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 198 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г сиру
- 100 г сметани
- 1.5 ч.л. розпушувача
- 100 г цукру
- 4 ст.л. борошна
- 4 яйця
- Щіпка ваніліну
- 20 г вершкового масла
Спосіб приготування:
- Перекладіть сир в глибоку миску.
- Розбийте яйця, відокремте білки від жовтків. Жовтки додайте до сиру.
- Додайте в миску сметану, ванілін і пару чайних ложок цукру, перемішайте. Збийте блендером до однорідності і легкості.
- Покладіть просіяне борошно і розпушувач, знову збийте.
- Збийте білки до піни, насипте цукор, що залишився, і збивайте до стійких піків.
- Невеликими порціями перекладіть збиті білки в тісто, перемішуючи кожен раз.
- Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом.
- Вилийте в чашу тісто. Увімкніть мультиварку в режимі "Випічка", готуйте до звукового сигналу.
- Готову запіканку вийміть з чаші, дайте охолонути.
Корисна порада
Запіканку можна подавати до столу, прикрасивши варенням, ягодами або фруктами, посипавши розкришеним шоколадом.
Дивіться відео, як спекти скони на сніданок:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити порційні сирні запіканки в духовці . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом сирної запіканки з вермішеллю .