Із вказаної кількості інгредієнтів виходить два яблучних штруделі. Замість волоських горіхів ви можете взяти фундук або мигдаль.
Штрудель з яблуками і горіхами
Інгредієнти:
- 500 г листкового тіста
- 4 яблука
- 1-2 ст.л. цукру
- 1 ст.л. соку лимона
- щіпка кориці
- 80 г горіхів
- збите яйце або молоко – для змазування
- цукрова пудра – для посипання
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Листкове тісто розморозити, розділити на дві частини і розкачати на присипаній борошном поверхні.
- Яблука почистити, видалити серцевину і нарізати м'якоть кубиками. Додати цукор, мелену корицю і лимонний сік, перемішати.
- Горіхи підсушити на сковороді без масла, остудити. Дрібно посікти або подрібнити в крихту за допомогою блендера, додати до яблук.
- Викласти начинку на тісто, згорнути рулетами. Перекласти штрудели на деко і змастити верх молоком або збитим яйцем.
- Випікати в розігрітій до 180 °С духовці близько 40 хвилин. Перед подачею остудити і посипати просіяною цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати яблучний пиріг з лаваша. Ми також ділилися найкращими рецептами шарлотки.
Дивіться відео, як приготувати німецький панкейк з яблуками і корицею: