М'який і ніжний пиріг з соковитою фруктовою начинкою. Його можна готувати не тільки з грушами, але з яблуками, сливами або персиками.
Грушевий пиріг з ваніллю
Складові:
- 1 велика стигла груша
- 100 г вершкового масла
- 125 г цукру
- 5 г ванільного цукру
- 2 яйця
- 50 г сметани
- 175 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- дрібка солі
- цукрова пудра – для посипання
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Вершкове масло кімнатної температури нарізати кубиками в миску. Додати цукор і ваніль, збити міксером в пишний світлий крем.
- По одному додати яйця, кожного разу ретельно збиваючи.
- Додати нежирну сметану, збити.
- Всипати просіяне з розпушувачем борошно, додати дрібку солі і перемішати.
- Викласти тісто в змащену маслом і присипану борошном форму, розрівняти силіконової лопаткою.
- Викласти в форму тісто, розрівняти силіконової лопаткою.
- Грушу помити, за бажанням очистити і видалити серцевину. Нарізати м'якоть тонкими скибочками і красиво викласти на тісто.
- Відправити пиріг у заздалегідь розігріту до 180 градусів піч на 40 хвилин.
- Готовий пиріг остудити, посипати просіяною цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом грушевих оладок від Джеймі Олівера. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати салат з качкою, грушами, буряком і сиром.
Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк з корицею: