Хрусткі малосольні огірки – відмінне доповнення до м'ясних страв, вареної картоплі і чорного хліба. Щоб закуска вдалася, вибирайте правильні огірки – середні, однакові за розміром, молоді та з пухирцями. Довгі і гладенькі не підійдуть.
Огірки ретельно помийте, зріжте кінчики з двох сторін і залийте чистою сирою водою на годину. Тоді готові малосольні огірки будуть хрусткими.
Хрусткі малосольні огірки
Час приготування:
- 15 хвилин + час для засолювання
Калорійність:
- 17 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг огірків
- 3-4 листочка вишні
- 3 зубчики часнику
- 3 суцвіття кропу
- 3 листа смородини
- 1 лист хрону
Спосіб приготування:
- Підготувати банку ємністю 1,5 л.
- Від огірків відрізати кінчики.
- На дно банки покласти всі інгредієнти, потім огірки, залити звичайну питну воду.
- Всипати 50 г солі і закрити кришкою. Настоювати один день.
На замітку
Листя вишні, смородини та хрону – важливий інгредієнт закуски. Саме вони роблять огірки хрусткими та ароматними. "Букет" для засолювання можна купити на ринку або в супермаркеті.
Дивіться відео з корисними порадами до сезону огірків:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити заготовки з огірків на зиму, а також писали, як приготувати хрусткі мариновані кабачки в пакеті.