Кальмари дуже корисні: вони містять білок, вітаміни С, Е і груп В, численні мінерали і мікроелементи. Найчастіше цей продукт використовують як основний інгредієнт для салатів: відварюють цілою тушкою, нарізають соломкою або кільцями.
Ми пропонуємо приготувати швидкий і ситний салат з кальмарами, кукурудзою, вареним яйцем і сиром. Він неодмінно порадує вас своїм смаком.
Салат з кальмарами і кукурудзою
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 123 ккал на 100 г
Складові:
- Кальмари – 3 тушки
- Кукурудза консервована – 1 банка
- Яйця – 2-3 шт.
- Твердий сир – 50 г
- Сіль
Спосіб приготування:
- Кальмари обдати окропом, промити і почистити .
- Закип'ятити в каструлі воду, опустити туди очищені кальмари. Після закипання варити 2-3 хвилини. Остудити і нарізати соломкою.
- Відварити яйця, нарізати їх кубиками.
- Додати кукурудзу і натертий на дрібній тертці твердий сир.
- Посолити і полити улюбленою заправкою.
На замітку
Салат можна заправити сметаною, майонезом, оливковою олією – вибирайте варіант на ваш смак.
Дивіться відео, як приготувати фаршированих кальмарів:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати теплий салат з кальмарами і рисом .