I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Прості страви з кабачків на сковороді: ТОП-5 рецептів

Смачні і прості страви з кабачків

Кабачок – один з найуніверсальніших овочів. Його можна смажити, варити, тушкувати, запікати і навіть готувати з нього варення. Ми розповімо, як приготувати смачні страви з молодих кабачків на сковороді.

Смажені кабачки в клярі

Реклама

Смажені кабачки на сковороді
Смажені кабачки на сковороді

Інгредієнти:

  • 2 середніх кабачки
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. меленої солодкої паприки
  • 1 ч.л. морської солі
  • 1/4 ч.л. меленого гострого червоного перцю
  • 2 зубчики часнику
  • 8 ст.л. з гіркою борошна
  • 200 мл холодної мінеральної води
  • олія – для смаження

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Кабачки помити, за бажанням почистити і нарізати кружальцями завтовшки 0,5-1 см.
  2. Приготувати кляр: яйця збити в мисці разом з паприкою, сіллю, перцем і пропущеним через прес часником. Всипати борошно і ретельно розмішати. В кінці влити холодну газовану воду. Повинен вийти кляр консистенції рідкої сметани.
  3. Кабачки порціями вмочити в кляр і обсмажити з двох сторін на добре розігрітій олії.
  4. Викласти кабачки на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир. Подавати разом зі сметаною, за бажанням посипавши закуску рубаною зеленню.

Курячі котлети з кабачками на сковороді

Інгредієнти:

Реклама
  • 4 маленьких курячих філе
  • 1 невеликий кабачок
  • 1 морква
  • 3 ст.л. вареного рису
  • 1 яйце
  • 1.5 ст.л. борошна
  • 1 гілочка зеленої цибулі
  • 1 гілочка петрушки
  • 1 гілочка кропу
  • сіль
  • мелений перець
  • часниковий порошок
  • рослинна олія

Рецепт приготування:

  1. Куряче філе помити і нарізати середніми шматочками.
  2. Кабачки розрізати на кубики, моркву почистити і крупно порубати.
  3. Куряче філе, кабачок і очищену моркву пропустити через м'ясорубку.
  4. Додати відварений рис, яйце, борошно, рубану зелень і спеції, добре перемішати.
  5. Сформувати котлети і обсмажити їх на рослинній олії під кришкою.
  6. Подавати курячі котлети разом з овочевим салатом.

Рис з кабачками на сковороді

Рис з літніми овочами
Рис з літніми овочами

Інгредієнти на 1-2 порції:

  • 250 г кабачків
  • 1 морква
  • 1 помідор
  • 100 г рису
  • 250 мл води
  • 4 ст. ложки рослинної олії
  • сіль
  • кріп
  • розмарин
  • селера
  • базилік

Рецепт приготування:

  1. Рис відварити в підсоленій воді.
  2. Кабачки помити, нарізати шматочками, посипати спеціями, полити двома столовими ложками олії, перемішати, викласти у змащену маслом форму і запікати до напівготовності 15-20 хвилин.
  3. Моркву натерти на крупній тертці, а помідор нарізати шматочками середнього розміру.
  4. У розігрітій сковороді з маслом спасерувати моркву, потім додати помідор, перемішати і зняти сковороду з вогню.
  5. Додати до моркви з помідором варений рис і перемішати.
  6. Кабачки дістати з духовки, додати рис і овочі, все швидко перемішати і поставити в духовку ще на 10 хвилин. Готову страву посипати зеленню.

Читайте також:

Деруни з картоплі і кабачків

Картофельные драники с кабачками
Картофельные драники с кабачками

Інгредієнти:

  • 300 г кабачків
  • 300 г картоплі
  • 1 яйце
  • 2-3 ст.л. борошна
  • сіль перець
  • кілька гілочок зелені
  • рослинна олія

Рецепт приготування:

  1. Картоплю почистити, кабачки помити і зрізати кінчики. Натерти овочі на крупній тертці. Посолити, перемішати і залишити на 10 хвилин. Потім добре віджати сік, що виділився.
  2. Додати до овочів яйце, дрібно нарізану зелень, борошно, сіль і мелений перець. Перемішати.
  3. Розігріти сковороду з олією. Викладаючи ложкою тісто, обсмажити деруни з двох боків до золотавої скоринки.
  4. Подавати гарячими разом зі сметаною.

Рагу з курки і кабачків на сковороді

Використовувати алкоголь можна лише у стравах, що готуються на сковороді
Використовувати алкоголь можна лише у стравах, що готуються на сковороді

Інгредієнти:

  • 400 г курячого філе
  • 2 цукіні або кабачки
  • 1 стакан натурального йогурту або сметани
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст.л. солодкої паприки
  • сіль
  • гостра мелена паприка
  • рослинна олія
  • зелень

Рецепт приготування:

  1. Куряче філе помити і розрізати на шматочки.
  2. Обсмажити на олії разом з паприкою до готовності.
  3. Цукіні помити і натерти на середній тертці.
  4. Додати до курячого філе, залити йогуртом або сметаною.
  5. Додати пропущений через прес часник і сіль, тушкувати ще 5 хвилин.
  6. Подавати блюдо з будь-яким гарніром на свій смак, посипавши рубаною зеленню.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фаршировані кабачки з сиром і маслинами. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з кабачків і креветок від Джеймі Олівера.

Дивіться відео, як приготувати кабачковий мільфей з крабовим пюре:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти