Кабачок – один з найуніверсальніших овочів. Його можна смажити, варити, тушкувати, запікати і навіть готувати з нього варення. Ми розповімо, як приготувати смачні страви з молодих кабачків на сковороді.
Смажені кабачки в клярі
Інгредієнти:
- 2 середніх кабачки
- 2 яйця
- 1 ч.л. меленої солодкої паприки
- 1 ч.л. морської солі
- 1/4 ч.л. меленого гострого червоного перцю
- 2 зубчики часнику
- 8 ст.л. з гіркою борошна
- 200 мл холодної мінеральної води
- олія – для смаження
Рецепт приготування:
- Кабачки помити, за бажанням почистити і нарізати кружальцями завтовшки 0,5-1 см.
- Приготувати кляр: яйця збити в мисці разом з паприкою, сіллю, перцем і пропущеним через прес часником. Всипати борошно і ретельно розмішати. В кінці влити холодну газовану воду. Повинен вийти кляр консистенції рідкої сметани.
- Кабачки порціями вмочити в кляр і обсмажити з двох сторін на добре розігрітій олії.
- Викласти кабачки на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир. Подавати разом зі сметаною, за бажанням посипавши закуску рубаною зеленню.
Курячі котлети з кабачками на сковороді
Інгредієнти:
- 4 маленьких курячих філе
- 1 невеликий кабачок
- 1 морква
- 3 ст.л. вареного рису
- 1 яйце
- 1.5 ст.л. борошна
- 1 гілочка зеленої цибулі
- 1 гілочка петрушки
- 1 гілочка кропу
- сіль
- мелений перець
- часниковий порошок
- рослинна олія
Рецепт приготування:
- Куряче філе помити і нарізати середніми шматочками.
- Кабачки розрізати на кубики, моркву почистити і крупно порубати.
- Куряче філе, кабачок і очищену моркву пропустити через м'ясорубку.
- Додати відварений рис, яйце, борошно, рубану зелень і спеції, добре перемішати.
- Сформувати котлети і обсмажити їх на рослинній олії під кришкою.
- Подавати курячі котлети разом з овочевим салатом.
Рис з кабачками на сковороді
Інгредієнти на 1-2 порції:
- 250 г кабачків
- 1 морква
- 1 помідор
- 100 г рису
- 250 мл води
- 4 ст. ложки рослинної олії
- сіль
- кріп
- розмарин
- селера
- базилік
Рецепт приготування:
- Рис відварити в підсоленій воді.
- Кабачки помити, нарізати шматочками, посипати спеціями, полити двома столовими ложками олії, перемішати, викласти у змащену маслом форму і запікати до напівготовності 15-20 хвилин.
- Моркву натерти на крупній тертці, а помідор нарізати шматочками середнього розміру.
- У розігрітій сковороді з маслом спасерувати моркву, потім додати помідор, перемішати і зняти сковороду з вогню.
- Додати до моркви з помідором варений рис і перемішати.
- Кабачки дістати з духовки, додати рис і овочі, все швидко перемішати і поставити в духовку ще на 10 хвилин. Готову страву посипати зеленню.
Деруни з картоплі і кабачків
Інгредієнти:
- 300 г кабачків
- 300 г картоплі
- 1 яйце
- 2-3 ст.л. борошна
- сіль перець
- кілька гілочок зелені
- рослинна олія
Рецепт приготування:
- Картоплю почистити, кабачки помити і зрізати кінчики. Натерти овочі на крупній тертці. Посолити, перемішати і залишити на 10 хвилин. Потім добре віджати сік, що виділився.
- Додати до овочів яйце, дрібно нарізану зелень, борошно, сіль і мелений перець. Перемішати.
- Розігріти сковороду з олією. Викладаючи ложкою тісто, обсмажити деруни з двох боків до золотавої скоринки.
- Подавати гарячими разом зі сметаною.
Рагу з курки і кабачків на сковороді
Інгредієнти:
- 400 г курячого філе
- 2 цукіні або кабачки
- 1 стакан натурального йогурту або сметани
- 2 зубчики часнику
- 2 ст.л. солодкої паприки
- сіль
- гостра мелена паприка
- рослинна олія
- зелень
Рецепт приготування:
- Куряче філе помити і розрізати на шматочки.
- Обсмажити на олії разом з паприкою до готовності.
- Цукіні помити і натерти на середній тертці.
- Додати до курячого філе, залити йогуртом або сметаною.
- Додати пропущений через прес часник і сіль, тушкувати ще 5 хвилин.
- Подавати блюдо з будь-яким гарніром на свій смак, посипавши рубаною зеленню.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фаршировані кабачки з сиром і маслинами. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з кабачків і креветок від Джеймі Олівера.
Дивіться відео, як приготувати кабачковий мільфей з крабовим пюре:
Читайте також: