Новий рік 2020 настане зовсім скоро, і пройде під знаком Білого Металевого Щура. Якщо ви любите оригінальні страви, зверніть увагу на наші рецепти простих і смачних салатів.
Дивіться відео, як прикрасити класичні новорічні салати:
Простий салат з ковбасою, помідорами і сиром
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- Ковбаса копчена або шинка – 300 г
- Сир – 200 г
- Помідори – 3-4 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Зелень – кілька гілочок
- Сіль, перець – за смаком
- Сметана – 4 ст.л.
Спосіб приготування:
- Ковбасу очистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками.
- Сир нарізати кубиками такого ж розміру.
- Помідори промити і нарізати маленькими кубиками. Бажано, щоб кубики ковбаси, сиру і помідорів були одного розміру.
- Зелень можна взяти за бажанням. Сюди підійде зелена цибуля, або зелень кропу і петрушки. Промити зелень і трохи обсушити. Дрібно нашаткувати.
- Всі підготовлені компоненти покласти в одну миску і перемішати.
- Зубчики часнику почистити і видавити через прес. Сметану перемішати з тиском часником і викласти на салат зверху. Перемішати перед подачею.
Салат з тунця з кукурудзою, яйцями і огірками
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- Консервований тунець шматочками – 1 банка (190 г)
- Консервована кукурудза – 1 банка
- Курячі яйця – 4 шт.
- Свіжий огірок – 1-2 шт.
- Майонез – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Яйця відварити, остудити і почистити. Нарізати кубиками.
- Огірки помити, за бажанням почистити і нарізати кубиками.
- Тунця дістати з розсолу і розім'яти виделкою.
- Змішати всі інгредієнти в салатниці, заправити майонезом, посолити і поперчити за смаком.
- За бажанням прикрасити салат з тунця листочками зелені.
Салат з хурмою, горіхами і лососем
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- Суміш молодого салатного листя – 1 пучок
- Хурма – 1 шт.
- Малосольний лосось – 100 г
- Кедрові горіхи – жменя
- Тертий пармезан – 30 г
- Оливкова олія – 1-2 ст.л.
- Лимонний сік – 1 ст.л.
- Мед – 1 ч.л.
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Салатне листя помити і обсушити, викласти на блюдо.
- Хурму розрізати на 4-6 частин, красиво розподілити зверху.
- Філе лосося дуже тонко нарізати, додати в салат.
- Зверху посипати підсмаженими на сухій сковороді кедровими горішками і тертим пармезаном.
- Заправити салат оливковою олією, лимонним соком і медом. Посолити і поперчити.
Порада: замість кедрових горіхів можна взяти волоські або мигдаль.
Салат з авокадо з яйцем і овочами
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- 1 авокадо
- 1 помідор
- 1 огірок
- 1 варене яйце
- Зелений салат – кілька листочків
- 1-2 ст.л. несолодкого йогурту
- 1 ч.л. гірчиця
- Мелений чорний перець
- Сіль
Спосіб приготування:
- Авокадо, помідор, огірок і яйце довільно нарізати.
- Салатні листя порвати, з'єднати з нарізаними авокадо, помідором, огірком і яйцем.
- Змішати йогурт з гірчицею, заправити салат, посолити і поперчити за смаком.
- Подавати салат з авокадо відразу після приготування.
Салат з куркою і йогуртовою заправкою від Джеймі Олівера
Час приготування:
- 1 година + час на охолодження
Інгредієнти:
Для курки:
- 1,3 кг курки хорошої якості
- Кілька горошин чорного перцю
- Кілька штук лаврового листя
- 2 чайні ложки мелених насіння кумина
- 1 жменя мигдаля
Для заправки:
- 2 столові ложки знежиреного натурального йогурту
- 3 столових ложки нежирного майонезу, приготованого з яєць вільного вигулу
- 2 лимона, сік і цедра
- 1 огірок, очищений і нарізаний кубиками
- 1 маленька зв'язка свіжого базиліка, листя порвати руками
Для подачі:
- 4 великі жмені салатного міксу
Спосіб приготування:
- Помістіть курку у велику каструлю, залийте водою, додайте перець і лавровий лист і доведіть до слабкого кипіння. Варіть близько 40 хвилин. Якщо можете, залиште курку остигати в рідини.
- Вийміть курку, зніміть шкірку і подрібніть м'ясо. Підсушіть кумін і мигдаль на гарячій сковороді і дайте їм охолонути.
- Для приготування заправки змішайте у великій мисці йогурт, майонез і цедру лимона і сік. Додайте курку, огірок, кумін і мигдаль разом з порваним базиліком.
- Добре перемішайте і подавайте на подушці з салатного міксу.
Корисна порада: Мигдаль в рецепті можна замінити волоськими горіхами або фундуком. А замість огірків взяти кисло-солодкі яблука.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат "Соняшник" на Новий рік . "Сьогодні" також ділилися рецептами салату "Грибна поляна" .