Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Пшоняна каша з гарбузом, чорносливом і горіхами в духовці

Незвичайний рецепт гарбузової каші

Гарбузова каша пшоняна
Гарбузова каша пшоняна
Фото: Depositphotos

Смачну гарбузову кашу можна приготувати в духовці . Там вона виходить особливо ароматною і насиченою.

Дивіться відео, як приготувати незвичайну гарбузову кашу за рецептом шеф-кухаря:

Ми радимо зробити гарбузову кашу на основі пшоняної крупи і додати чорнослив, мед і колоті мигдальні горіхи.

Пшоняна каша з гарбузом, горіхами і сухофруктами

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

  • 266 ккал на 100 г

Складові:

  • Пшоняна крупа – 0,5 склянки
  • Гарбуз – 250-300 г
  • Вершки 10% – 1,5 склянки
  • Чорнослив – 5-6 шт.
  • Масло вершкове – 40-50 г
  • Мед – 1 ст.л.
  • Горіхи мигдальні – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз почистити і розрізати на маленькі кубики.
  2. Залити гарбуз вершками, поставити на плиту і дати закипіти. Зняти пінку.
  3. Поки вершки з гарбузом закипають, крупу спочатку помити в теплій воді, а потім в гарячому окропі. Це потрібно для того, щоб вона не гірчила.
  4. Коли гарбуз закипить, викласти до неї крупу, перемішати, знову дати закипіти і готувати під кришкою на середньо-слабкому вогні 20 хвилин.
  5. Поки каша вариться, дрібно нарізати чорнослив.
  6. Покласти чорнослив, масло і мед в кашу.
  7. Розігріти духовку до 130 ° С.
  8. Все ретельно перемішати, покласти в горщик, накрити кришкою і відправити запікатися в духовку на 35-40 хвилин. Якщо немає горщика, викласти кашу у жароміцних форму і щільно закрити зверху фольгою.
  9. Готувати протягом 40 хвилин.
  10. Подрібнити горіхи, розкласти кашу по мисках, посипати зверху горішками і подавати.

Як зробити чорнослив м'яким

  • Замочіть сухофрукти в теплій воді на 30 хвилин, потім добре промийте.
  • Є ще один спосіб. Чорнослив промийте і викладіть в чашу пароварки. Готуйте на пару 3-4 хвилини. Після цього чорнослив буде готовий до роботи.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом гарбузової каші з рисом і яблуками. "Сегодня" також розповідали, як приготувати запечену вівсяну кашу з яблуками і корицею.

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів