Смачну гарбузову кашу можна приготувати в духовці . Там вона виходить особливо ароматною і насиченою.
Дивіться відео, як приготувати незвичайну гарбузову кашу за рецептом шеф-кухаря:
Ми радимо зробити гарбузову кашу на основі пшоняної крупи і додати чорнослив, мед і колоті мигдальні горіхи.
Пшоняна каша з гарбузом, горіхами і сухофруктами
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 266 ккал на 100 г
Складові:
- Пшоняна крупа – 0,5 склянки
- Гарбуз – 250-300 г
- Вершки 10% – 1,5 склянки
- Чорнослив – 5-6 шт.
- Масло вершкове – 40-50 г
- Мед – 1 ст.л.
- Горіхи мигдальні – 2 ст.л.
Спосіб приготування:
- Гарбуз почистити і розрізати на маленькі кубики.
- Залити гарбуз вершками, поставити на плиту і дати закипіти. Зняти пінку.
- Поки вершки з гарбузом закипають, крупу спочатку помити в теплій воді, а потім в гарячому окропі. Це потрібно для того, щоб вона не гірчила.
- Коли гарбуз закипить, викласти до неї крупу, перемішати, знову дати закипіти і готувати під кришкою на середньо-слабкому вогні 20 хвилин.
- Поки каша вариться, дрібно нарізати чорнослив.
- Покласти чорнослив, масло і мед в кашу.
- Розігріти духовку до 130 ° С.
- Все ретельно перемішати, покласти в горщик, накрити кришкою і відправити запікатися в духовку на 35-40 хвилин. Якщо немає горщика, викласти кашу у жароміцних форму і щільно закрити зверху фольгою.
- Готувати протягом 40 хвилин.
- Подрібнити горіхи, розкласти кашу по мисках, посипати зверху горішками і подавати.
Як зробити чорнослив м'яким
- Замочіть сухофрукти в теплій воді на 30 хвилин, потім добре промийте.
- Є ще один спосіб. Чорнослив промийте і викладіть в чашу пароварки. Готуйте на пару 3-4 хвилини. Після цього чорнослив буде готовий до роботи.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом гарбузової каші з рисом і яблуками. "Сегодня" також розповідали, як приготувати запечену вівсяну кашу з яблуками і корицею.